Algemeen

Vrijwilligerswerkcollege: Samen tegen Eenzaamheid op 3 oktober as.

Hoogeveen-Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert VrijwilligersHoogeveen een inspirerend vrijwilligerswerkcollege over het thema “Eenzaamheid”. Niet alleen ouderen, maar alle leeftijdsgroepen en allerlei doelgroepen ervaren soms gevoelens van eenzaamheid.

Else Nobel, een expert op het gebied van eenzaamheid, licht in een korte inleiding toe wat eenzaamheid precies is en wat de gevolgen ervan zijn. Else vertelt hoe je signalen van eenzaamheid kunt herkennen en wat kan helpen om dit gevoel te verminderen. Samen met medewerkers van Stichting Welzijnswerk gaan de deelnemers in groepjes met een soortgelijke achtergrond aan de slag met hoe de stilte kan worden doorbroken. Hoe kunnen we als professional of vrijwilliger mensen van alle leeftijden ondersteunen en hoe verwijzen we door?

Het Vrijwilligerscollege vindt plaats op dinsdag 3 oktober 2023 van 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie: De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12, Hoogeveen

Het college biedt een waardevolle gelegenheid om te leren van elkaar en biedt praktische handvatten om mensen met eenzaamheidsgevoelens te ondersteunen. Het perspectief van vrijwilligers en mantelzorgers is hierbij zeer waardevol. Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen, dilemma’s en vragen van deelnemers.

Aanmelden voor deelname vóór donderdag 28 september via www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of via tel. 0528 278 855 (receptie SWW).

Geef een reactie