Algemeen

Waar komen de bloembakken ineens vandaan op het Hollandscheveldse Opgaande

Hollandscheveld – Op het Hollandscheveldse Opgaande zijn zaterdag na 17.00 uur ineens op twee plekken bloembakken op de weg verrezen. Wie hier verantwoordelijk voor is, is nog onduidelijk.

We hebben hier inmiddels de gemeente naar gevraagd, maar wachten nog op antwoord. Wel maken voorbijgangers zich hier ernstig zorgen over zoals Be Okken. in een oproep laat weten:

Levens gevaarlijke situatie aan het Hollandscheveldse opgaande

Vanavond aan het begin van de avond , zomaar ineens een forse verkeersblokkade aangetroffen aan het Hollandscheveldse opgaande , richting de Langedijk.

Een levensgevaarlijke situatie , wie is hier verantwoordelijk voor ? Gemeente Hoogeveen ? Of aanwonenden met een ondoordachte actie ?

Hier is snel handelen van de wegbeheerders een dringende noodzaak, de eerste ongevallen binnen een paar uur zijn al zichtbaar aanwezig !!

Of moet er eerst een ernstig ongeval plaats vinden ? Ik zal eens nagaan of deze handelingen volgens de wegenverkeerswet , de gemeenteraad en goedkeuring middels collegebesluit tot stand is gekomen.

Laat de verantwoordelijken wakker worden, vriendelijke groet, Be Okken.

Het is overigens een feit dat op de betreffende weg vaak de maximum snelheid overschreden wordt

Nog onduidelijk wie blokken heeft geplaatst

Maandagmorgen is er contact geweest met de gemeente. Hier is ook nog niks bekend wie verantwoordelijk is voor het plaatsen.

Inmiddels reageren voor en tegenstanders al flink. De een ziet het als levensgevaarlijk zoals Jens V : Ik hoop dat iemand deze bakken weghaalt, want ze zijn levensgevaarlijk .

Maar ook vrachtwagenchauffeur Marcel maakt zich zorgen, doordat de bakken een flinke barrière zijn voor groot transport: er is ook geen alternatief aan routes aangezien de gemeente hoogeveen op de andere wegen naar de snelweg vol heeft gelegd met drempels en rotondes en slingers. Dit is een gewone doorgaande weg en word al 60 jaar gebruikt door boeren en transporteurs om vanaf de snelweg in Alteveer te komen. er is ook geen alternatief aangezien de gemeente hoogeveen op de andere wegen naar de snelweg vol heeft gelegd met drempels en rotondes en slingers. Dit is een gewone doorgaande weg en word al 60 jaar gebruikt door boeren en transporteurs om vanaf de snelweg in Alteveer te komen.

Weer een ander ziet het als de perfecte oplossing om de snelheid op het stuk weg er flink uit te halen. Annie S:Er staan duidelijk aan beide kanten waarschuwingsborden van de gemeente dat verkeerssituatie is gewijzigd. Eindelijk word er iets aan de snelheid gedaan op dat stuk. Ik snap best dat het voor de bewoners op dat stuk heel onrustig wonen is. Wat ik persoonlijk wenselijker zou vinden is dat er ook borden worden geplaatst wie voorrang heeft. Het gaat daar vaak mis doordat mensen elkaar geen voorrang willen geven. .

Natuurlijk zijn er ook mensen die de obstakels zien als een ultieme test om hun stuurkunsten te tonen zoals Corina K:Poahh….. mooie bochtjes met de motor… ik zal ze deze week rijkelijk testen.  Of Richard P:  90 is nog gelukt gisteravond. Knap stukkie stuurwerk.

Aankomende evenementen