Organisaties in Wolfsbos bundelen krachten voor meer verbinding in de wijk

Al een aantal jaar werken vier organisaties in de wijk Wolfsbos samen om te kijken hoe er verbinding gemaakt kan worden in de wijk. Buurtcollectief Wolfsbos d’Olde Bieb, NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos, de Oosterkerk en de Odd Fellows vormen samen werkgroep “de Vreemde Vogel”. Er is ondersteuning vanuit Stichting Welzijnswerk (SWW). De Vreemde Vogel organiseert laagdrempelige activiteiten met en voor de buurtbewoners. De kosten voor deze activiteiten worden zo laag mogelijk gehouden. Mede door een jaarlijkse bijdrage van de Smederijen wordt dit mogelijk gemaakt. Iedereen in de wijk is van harte welkom.

Burendag vormt de start van de eerste gezamenlijke activiteiten na de zomervakantie.

 

Burendag

Op zaterdag 24 september wordt van 10.00 uur tot 13.00 uur Burendag georganiseerd. Op verschillende plaatsen in de wijk kunnen buurtbewoners jong en oud een kijkje nemen en deelnemen aan activiteiten. Zo is er een presentatie over Wolfsbos en een fotoquiz in d’Olde Bieb, kunnen kinderen op het plein voor het Odd Fellowhuis een stoeptekening maken, er zijn twee clowns en men kan binnen een potje sjoelen. Bij het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos zijn er, naast een gezellige ontmoeting, mensen uitgenodigd om samen in gesprek te gaan over hoe ‘nieuw samenleven’ vorm krijgt wanneer inwoners met een hulpvraag zelfstandig in de wijk of het dorp wonen. Dit doen ze middels een leuk interactief spel.

In alle gebouwen kunnen bezoekers terecht voor een praatje, een kop koffie/thee of limonade met iets lekkers. Kinderen kunnen met een kaartje een ijsje halen bij cafetaria de Wielewaal. Om 12.45 uur wordt in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos de uitslag bekendgemaakt van de mooiste stoeptekening, de winnaar van de fotoquiz en het bekertjes raden. Er zijn leuke prijzen te winnen. Bij slecht weer zal het programma worden aangepast.

De locaties zijn herkenbaar aan de vlag met de ‘vreemde vogel’. Voor iedereen uit de wijk staat de deur open op Burendag.

 

Thema avonden

Op 27 september, 11 en 25 oktober organiseert De Vreemde Vogel in d’Olde Bieb drie thema-avonden met als uitgangspunt een verhaal. De bedoeling is om n.a.v. het verhaal als buurtbewoners met elkaar in gesprek te gaan over wat ons zoal bezighoudt. Aanmelden kan via [email protected]. De activiteit is van 17.00 tot 19.00 uur en begint met een broodje en soep. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Ook bewoners uit de wijken Krakeel en Zuid zijn welkom.

 

Programma op zaterdag 24 september
van 10.00 – 13.00 uur
Fotoquiz en PowerPointpresentatie over de
wijk Wolfsbos in d’Olde Bieb.

Stoeptekeningen maken op het plein voor het
Odd Fellowshuis, een potje sjoelen binnen.
Raad het juiste aantal koffiebekertjes en
ontmoet buurtbewoners. Genodigden doen
mee aan het spel “nieuw samenleven”.
Muzikale omlijsting door een bewoner van
het Jannes.

Koffie/thee/limonade met iets lekkers in alle
gebouwen! Kinderen kunnen met een kaartje
een ijsje halen bij cafetaria De Wielewaal.
Om 12.45 uur PRIJSUITREIKING in het Jannes
van der Sleedenhuis Wolfsbos van de
mooiste stoeptekening, de fotoquiz en het
bekertjes raden. Leuke prijzen te winnen.