Friends playing volleyball at the beach
Algemeen

Aanmeldingen stratenvolleybaltoernooi stromen binnen

Hoogeveen – Het initiatief van Nadine Knol, Sjoerd Cnossen en Mark Werkman om van 17 tot en met 22 juni een stratenvolleybalkampioenschap in Hoogeveen te houden, wordt met veel enthousiasme gesteund door volleyballend Hoogeveen. Maar liefst 21 stratenteams hebben zich al aangemeld en de organisatie is daardoor aangenaam verrast. Belangstellende straten kunnen zich nog steeds opgeven, want de inschrijving sluit pas op 20 mei.

De organisatie was met vijftien stratenteams al tevreden geweest, maar dat aantal is al ruim overtroffen. ,,Daardoor is het nu al zeker dat er in de stratenvolleybalweek in ieder geval door de week op meerdere avonden wordt gespeeld en de finale op zaterdag,” zegt Nadine Knol. ,,Straten kunnen zich nog tot 20 mei aanmelden en we hopen dat er zich nog meer stratenteams zullen melden.” Het enthousiasme in volleyballend Hoogeveen is groot en de reacties zijn zeer positief. ,,De deelnemers hebben er zin in en kijken er naar uit. Veel teams komen uit Erflanden en De Weide, maar ook uit de Van Echtenstraat, Van Hogendorpstraat en De Rietgans om maar enkele straten te noemen. Ook doen er twee teams uit het AZC mee. Er heeft zich nog maar één team uit een dorp uit de gemeente Hoogeveen gemeld, namelijk Noordscheschut. We hopen dat er meer teams uit de dorpen mee gaan doen. Ook is het mogelijk dat twee teams uit één straat deelnemen. De Schoof en Edelhert doen bijvoorbeeld met twee teams mee.” In het wedstrijdreglement is opgenomen dat minimaal 80% van de spelers woonachtig moet zijn in de straat van het desbetreffende straatteam. ,,Er mogen maximaal twee Nevobo-spelers in het veld staan,” zegt Sjoerd Cnossen. ,,Verder moeten er minimaal twee dames in het veld staan. De minimale leeftijd van de deelnemers is veertien jaar.” Mark Werkman benadrukt dat het vooral gaat om gezelligheid en plezier. ,,Er is bijvoorbeeld een prijs voor het team met de leukste shirts. Originaliteit wordt beloond. De kantine is open en andere straatbewoners, die niet meespelen kunnen hun buren aanmoedigen. Het is een mooi uitje voor de buurt, toch?”

De inschrijving voor het stratenvolleybaltoernooi sluit op 20 mei. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van Olhaco, facebook of Instagram. Ook kan men contact met de organisatie opnemen via het emailadres: stratenvolleybalhoogeveen@gmail.com.

Aankomende evenementen