Algemeen

Monument ter ere van Vincent Van Gogh op de rotonde aan de van Limburg Stirumstraat – Schutstraat

Hoogeveen- Vandaag was het zover na een lang traject van regelen en organiseren mag eindelijk het kunstwerk van rawartist Michel Lepez geplaatst worden op de rotonde aan de van Limburg Stirumstraat – Schutstraat. Kunstschilder Geert Oldenbeuving van de Kunst collectief (Kunstroute) en Michel Lepez zijn de initiatiefnemers van dit project.

Dit kunst project is een ode aan Vincent Van Gogh 140 jaar, de voorloper waren de zonnebloemen die daar op de rotonde vorig jaar gezaaid werden door de leden van Kunstcollectief (Kunstroute). RTV Drenthe kwam vanochtend rond tien over acht live radio een interview afnemen van Geert en Michel op de rotonde over het kunstwerk.

Bakkerij Plaizier is een van de sponsoren samen met Zwaagstra beton, en uiteraard heeft de gemeente ook hierin een steentje aan bijgedragen. Michel Lepez heeft zelf zijn kunstwerk geïnstalleerd samen met zijn schoonvader, en een aantal mensen van de zorgboerderij Refaja en lasser Leon van der Meulen.

Het project is nog niet helemaal klaar, begin september zal de beplanting aangebracht worden, en 11 september zal het kunstwerk op de rotonde op een feestelijke wijze in gebruik worden genomen.

Foto’s Paula Bansema

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen