Skills The Finals met 12 studenten Drenthe College

FLUITENBERG – Maar liefst twaalf studenten van Drenthe College komen in actie tijdens Skills The Finals! Dit is het Nederlands Kampioenschap voor beroepen dat op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht. Honderden mbo-studenten en vmbo-leerlingen strijden om de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

 

De finalisten van Drenthe College hebben zich via kwalificatiewedstrijden door het hele land voor het NK geplaatst. “Nog nooit was de deelname vanuit Drenthe College zo groot en daar zijn wij maar wat trots op”, laat Skills-coördinator Janny Gerrits weten.

 

Teambuildingsactiviteit

De studenten van de DC-locaties in de regio’s Assen, Emmen en Meppel zullen tijdens de finale gezamenlijk op een vakantiepark in Doorn verblijven. Om nader met elkaar kennis te maken hebben de jongeren onlangs een teambuildingsactiviteit en avondprogramma gevolgd bij de Schildhoeve in Fluitenberg. Zo heeft Mare Riemersma, College van Bestuur van Drenthe College, alle finalisten van een DC-sporttas voorzien. Horeca-docent Wim Geerling heeft de studenten meegenomen in de wereld van het NK en hen van een aantal nuttige tips voorzien. Docent Autotechniek Mark Bouwman is expert Worldskills. Hij gaf tekst en uitleg over Nederlands Kampioenen die uiteindelijk ook aan EK’s en zelfs WK’s voor beroepen mochten deelnemen.

 

DC-finalisten

De studenten van Drenthe College die deelnemen aan Skills the Finals zijn:

 • Alisha Wolters, Kapper, Drenthe College Emmen
 • Lars van der Veen, Autotechnicus, Drenthe College Assen
 • Mark Boelsem, Stukadoor, Drenthe College Assen
 • Marielle Wilkens, Bedrijfsadministrateur/Financieel Administratief Medewerker, Drenthe College Meppel
 • Roos Otto, Facilitair Dienstverlener, Drenthe College Meppel
 • Stefan Groen, CNC frezer, Drenthe College Emmen
 • Jordi Zwiers, Verkoopspecialist, Drenthe College Meppel
 • Ilse Schulte, Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, Drenthe College Emmen
 • Tessa Talens, Onderwijsassistent, Drenthe College Emmen
 • Marlies Nijmeijer, Juridisch Medewerker, Drenthe College Meppel
 • Shannon Staal & Robin Bijl, Handhaver Toezicht & Veiligheid, Drenthe College Assen

 

Over Skills Heroes

WorldSkills Netherlands organiseert jaarlijks de vakwedstrijden Skills Heroes. Het is voor alle leerjaren en elk niveau. Doel is om het middelbaar beroepsonderwijs te promoten en studenten een uitdagende leerervaring te geven. De opdrachten dagen de finalisten uit om diep in hun vakkennis te duiken. Door de coronamaatregelen kon vorig jaar het NK niet doorgaan, maar in 2020 vielen zes studenten van Drenthe College in de prijzen. Zo waren er gouden plakken voor Amy Bishop in het vakgebied Schilder en Pedagogisch Medewerker Chantal Wijnholds.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord