Algemeen

Vooral verdriet bij werknemers Treant

Hoogeveen – Langzaamaan daalt  het bericht dat afgelopen dinsdag naar buiten kwam neer bij werknemers van Treant. Op deze gitzwarte dinsdag voor Treant kwam de Raad van Bestuur naar buiten met het bericht dat ongeveer 500 medewerkers hun baan kunnen verliezen.

Door de hervormingen de laatste jaren waarbij al verschillende afdelingen zijn gesloten, wil Treant de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal worden omgevormd tot weekziekenhuizen. De spoedeisende hulp-afdelingen worden uiteindelijk ook  gesloten in deze plaatsen, waarbij Stadskanaal met onmiddellijke ingang is gesloten. Het is de bedoeling om de zorg te concentreren in Emmen. Maar patiënten uit onder ander Hoogeveen en Stadskanaal laten dit ziekenhuis zoveel mogelijk links liggen en gaan naar ziekenhuizen in de omgeving.

Voor het personeel dat de laatste jaren keer op keer  minder mooie berichten moest incasseren , maar ondanks alles zich meer dan 100% inzetten voor hun ziekenhuis,   komt de klap steeds harder aan. En uit zich in gedichten met een diepe achtergrond zoals onderstaande die we binnen kregen.

 

Vandaag is de dag nà gisteren. Net zoals elke dag komt en gaat. Net zoals er ook een morgen komt na vandaag. Het is als altijd.

Vandaag is mijn werkdag. Net als gisteren. En net als anders groet ik mijn collega’s.
Met een: ‘Alles goed?’ start ik mijn computer op. Beantwoord de telefoon. Assisteer aan de balie. Het is als altijd. Het is als gisteren.

Toch is het anders.

Yvonne Bijl  Hooijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen