Algemeen

VVD en D66 dringen aan op actualisatie hoogbouwnotitie

De VVD en D66 hebben opnieuw aandacht gevraagd voor de noodzaak van een update van het hoogbouwbeleid. De motie, ingediend door de fracties van D66 en VVD, benadrukt de behoefte om het verouderde beleid uit 2009 aan te passen aan de huidige behoeften en ontwikkelingen in de gemeente.

Nu een jaar geleden is de motie die opriep om het beleid op hoogbouw en de notitie die daaronder lag te vernieuwen nog steeds niet vernieuwd. Het college liet door middel van een brief weten hier geen noodzaak toe te zien. Echter, de vraag naar woningen in Hoogeveen is sinds de invoering van het beleid aanzienlijk veranderd en toegenomen. De twee partijen zijn daarom vastbesloten om tempo te maken met het bouwen van woningen. Het is dus noodzakelijk dat het beleid uit 2009 wordt vernieuwd, volgens de VVD en D66.

De partijen constateren dat de mogelijke locaties voor hoogbouw, zoals vastgelegd in de notitie uit 2009, inmiddels een andere bestemming hebben gekregen. Mevrouw Rutgers van D66 zegt: 2009, toen zaten we midden in de financiële crisis. Het was een compleet andere tijd die vroeg om andere oplossingen.” Bovendien sluit het verouderde beleid niet aan op toekomstige ontwikkelingen, zoals de geplande verhuizing van de brandweerkazerne en herontwikkeling van de Tamboerpassage. Ronald Klok zegt daarover: “Er zijn veel ontwikkelingen in Hoogeveen die nog in de kinderschoenen staan, zoals brandweerkazerne, ontwikkeling stationsgebied, Bentinckspark Noord en bijvoorbeeld de Tamboerpassage. In theorie allemaal geschikte locaties voor woningbouw en wie weet eventueel ook voor hoogbouw.”

Met de motie wordt het college opgeroepen om vóór het einde van 2024 concreet stappen te zetten voor de actualisatie van het hoogbouwbeleid. Dit omvat het toevoegen van een nieuwe kaart met mogelijke (nieuwe) locaties voor hoogbouw, resulterend in een geüpdatete hoogbouwnotitie of de integratie van geactualiseerde aspecten in ander ruimtelijk beleid.

D66-raadslid Marin Rutgers en VVD-raadslid Ronald Klok benadrukken het belang van concrete actie voor een modern en effectief hoogbouwbeleid voor de gemeente Hoogeveen. “Met deze motie willen we niet alleen praten over verandering, maar ook daadwerkelijk stappen zetten naar een beleid dat aansluit bij de behoeften van onze gemeente,” aldus Rutgers en Klok.

Het college van Hoogeveen heeft de motie in ontvangst genomen en zal nu aan de slag gaan met het concreet veranderen en actualiseren van het hoogbouwbeleid, zoals door de gemeenteraad gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen