Sport

Mooi weer en mooie prestaties voor HAC’63 op de zaterdag

Ommen/Haren – In maart staan er zowel cross- als wegwedstrijden op het programma van de atleten van HAC’63. Eén van de laatste crossen van het crossseizoen vond plaats in Ommen. Hier organiseerde ACO van Elderen op 9 maart 2024 een ronde door het bos. In Haren was op dezelfde dag een halve marathon op de weg georganiseerd. Sommige atleten liepen direct al een persoonlijk record zo aan het begin van het wegseizoen.

ACO van Elderen Crossloop

De cross startte vanaf het veld middenin de blauwe atletiekbaan. Vervolgens werd er door het bos gelopen. Het parcours lag er droog bij. Wel was het wat technischer geworden door de bandensporen van een grijper. Bij de jeugd liep een mooie delegatie van het juniorenteam mee: Bram Valk, Milan Steenbergen, Tara Benjamins, Jip Scholing, Lieke Snoeken, Myrthe Wolting en Daphne Veuger.  Benjamins en Scholing mochten zelfs het zilver in ontvangst nemen in hun categorie na een spannende eindsprint tussen de eerste drie meiden op de 1750 meter. De volwassenen konden kiezen uit één of twee rondes van ongeveer 5 kilometer. Binnen de categorieën waren er een aantal prijzen voor HAC’63 op de langste afstand. Harm-Jan Martens en Jeroen Doesburg werden respectievelijke eerste en tweede bij de ‘Mannen 40+’. Laura Prins werd eerste bij de dames, maar ze was niet tevreden met haar tijd. Bij de ‘Dames 50+’ werden Laura Betterink en Liane Lip knap eerste en tweede.

De halve marathon van Haren

De RunX Halve marathon startte om 11 uur. Deze 21.1 km werd georganiseerd door ATC’75. Het parcours liep door het Hondsruglandschap, het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder. Er werden meerdere persoonlijke records gelopen. Lidia Meijer liep een snelle netto tijd van 1:26:39 uur. Margriet Westrik eindigde in 1:42:14 uur. Alice Vos liep een tijd van 2:26:59 uur. Ook Erwin Kip liep een PR, namelijk 1:27:13 uur. Allemaal knappe loopprestaties! Dat belooft nog wat voor de rest van het wegseizoen.

Foto: M. Prins            Foto: We zien Harm-Jan Martens; de nummer 1 bij de ‘Mannen 40+’ op de lange cross in Ommen.

Tekst: L. Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen