Algemeen

Groep 8 OBS De Schuthoek doet mee aan Unicef Kinderrechten Filmfestival

Groep 8 van basisschool De Schuthoek heeft onlangs een film opgenomen die meedoet aan het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Bij dit filmfestival krijgen leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs de kans om te leren over de kinderrechten door zelf een korte sketch te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De inzending van de kinderen van De Schuthoek viel direct op door een goede verhaallijn met veel grappige stukjes erin. Hierdoor werden zij uitgekozen om een remake van de film te maken, onder begeleiding van filmcoach Luc ten Brundel van Hollywood in de Klas.

De uiteindelijke film is hier te zien: https://youtu.be/zr0vbpCCQ_U

De leerlingen van groep spelen zelf de hoofdrol in de film, die donderdag in première is gegaan op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival. In de film zien we stagiaire Mees die hartstikke leuk les geeft, maar alleen geen taallessen durft te geven. Als hij daar uiteindelijk niet meer onderuit komt, wordt duidelijk waarom hij dat niet durft. De oorspronkelijke sketch is bedacht door Julia Slomp, leerlinge uit groep 8 van De Schuthoek. Het kinderrecht wat centraal staat in de film is kinderrecht 29: Wat kinderen moeten leren op school.

Het opnemen van de sketch was een onderdeel van MediaMasters, waar de groep van meester Sven van der Helm op de vierde plaats van Nederland eindigde. Hiermee wonnen ze, naast dus de remake van de sketch, een droneworkshop in het Omniversum in Den Haag. “We hebben daar een geweldige dag gehad, en ook het opnemen van deze film was voor de kinderen een geweldige ervaring!”, aldus meester Sven. “We hopen op veel views en likes, zodat we misschien zelfs het filmfestival kunnen winnen!” Het aantal likes en views in de eerste vier dagen zijn daarbij van belang. Om te weten of groep 8 de winst weet te behalen, moeten de kinderen nog even geduld hebben. De winnaars van het filmfestival worden bekend gemaakt tijdens een livestream op 28 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen