©Foto: Martin Schonewille

Noordscheschut wint in thuiswedstrijd van Grijspkerk

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 2 – 0 gewonnen van naaste concurrent Grijpskerk. Bjorn Schonewille zette de Schutters in de eerste helft op voorsprong. In het tweede bedrijf nam Enrico Schonewille de tweede treffer voor zijn rekening.

Vanwege de winterse omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. Ondanks de kou waren van beide teams flink wat supporters op dit affiche af gekomen. Zandink kon vandaag weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Na bijna een jaar blessureleed maakt Ton Kamping zijn opwachting in de laatste linie.

In de openingsfase was Noordscheschut veelvuldig in balbezit. Verder dan een voorzet van Melvin Mol, die bijna het hoofd van Danny Kiekebelt bereikte en een goede mogelijkheid voor Bjorn Schonewille kwam men in de openingsfase niet. Ook de bezoekers plaatsten enkele speldenprikken. Eerst werd vanuit een corner naast gekopt. Enkele minuten later verdween de volgende kopbal over de deklat van Wiebe Zinger.

Na een klein half uur spelen werd Wiebe Zinger omspeeld door een aanvaller van Grijpskerk. De aanvaller ging gewillig naar de grond. De leidsman die het schouwspel vanaf enkele meters volgde vond het te licht voor een strafschop. Enkele minuten later was het aan de andere zijde wel raak. Een afgeslagen vrije bal van Mol belandde voor de voeten van Björn Schonewille, die het speeltuig op de rand van het zestienmetergebied beheerst op zijn knie controleerde en schitterend in de benedenhoek raak schoot. Hierna was Kevin van Dalen dicht bij een verdubbeling van de score. Zijn inzet kon echter tijdig worden geblokt.

De tweede helft begon met een goede actie van Mees Vos. Na een stijlvolle solo mikte Vos hoog over. Aan de andere zijde was adequaat ingrijpen van Kamping voldoende om de opponent een vrije doorgang naar het doel van Zinger te geven. Het spel golfde in deze fase op en neer, zonder dat beide teams echt tot goed uitgespeelde mogelijkheden kwamen.

Juist op het moment dat Grijpskerk trachtte aan te zetten voor een echt slotoffensief, gooide Enrico Schonewille de wedstrijd op slot. Na een afgemeten pass van Kiekebelt stormde Schonewille af op het vijandige doel. In eerste instantie leek hij te worden afgestopt. Maar na een miscommunicatie tussen keeper en verdediger schoot hij het leer behendig binnen.

Hierna probeerde Grijpskerk alsnog om weer in de wedstrijd te komen. Maar men was niet bij machte om een bres te slaan in de hechte defensie van de Schutters. Aan de andere zijde kreeg Noordscheschut enkele honderd procent kansen om de score nog verder uit de breiden. Maar op wonderlijke wijze en met het nodige kunst en vliegwerk bleef de teller staan op twee.

Een verdiende overwinning voor Noordscheschut. Met een driepunter uit de winterstop, dat is ook wel eens anders geweest. Volgende week speelt Noordscheschut opnieuw tegen een directe concurrent. Dan mag men aantreden in en tegen Gorecht.