Mark Otten
Algemeen

Wateroverlast, en nu?

Maak je je zorgen over de hoogte van het water bij jou in de buurt? Neem dan contact op met je gemeente. Heb je te maken met wateroverlast, dan hieronder het overzicht wat te doen of wie te bellen (klik op de afbeelding om te vergroten):

Wie belt u bij wateroverlast?

Water in je kruipruimte of kelder? Hier een aantal tips van Waterschap Drents Overijsselse delta

Natte kruipruimte

Bij een  normale ventilatie is grondwater in je kruipruimte meestal niet erg. Het water verdwijnt weer als het grondwater zakt. Iedereen in Nederland moet zelf zorgen dat het water in je tuin en rondom je huis goed weg kan. Dat geld voor regenwater, grondwater en rioolwater. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor hoe je huis gebouwd is. Dat geldt dus ook voor je kelder en de kruipruimte.

Soms kan de gemeente helpen

Vraag aan je buren of zij ook vocht hebben onder het huis. Hebben al jouw buren ook blijvend last van grondwater in de kruipruimte? Bel dan met de gemeente. De gemeente moet zorgen dat het water op en onder het openbaar terrein goed weg kan. De gemeente gaat ook over de riolering in jouw straat.

Hoog grondwater niet te voorkomen

Als waterschap kunnen we het grondwater een beetje sturen. Maar het is geen kraan die je open of dicht draait. Als het een periode veel regent staat het grondwater hoog. Dat is normaal. Als het een tijd droog is daalt het grondwater weer. Je kruipruimte droogt dan meestal ook weer.

Schade door wateroverlast

Heb je schade door de extreme regenval of door overstroming? Maak foto’s van de situatie. En maak foto’s van de schade voordat je gaat opruimen. Meld de schade vervolgens bij je verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen