OBS Het Spectrum gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2019

Dinsdag 2 april 2019 deed OBS Het Spectrum mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten doen kinderen namelijk actiever mee, hebben ze meer plezier en bewegen ze meer.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag wordt op meer dan 2500 scholen buitenles gegeven. Ook OBS Het spectrum deed mee aan deze vierde editie van de Buitenlesdag. Zij gaan dit zeker vaker doen!

IVN en Jantje Beton organiseren voor het vierde jaar de Nationale Buitenlesdag. Niet zonder reden. Op school zitten kinderen veel te veel binnen. Kinderen geven zelf aan vaker naar buiten te willen (liefst 1x per week). Kinderen beoordelen buitenlessen met een 8,8. Dat blijkt uit recent onderzoek van ResCon waarin ze bijna 400 basisschoolkinderen vroegen naar hun ervaringen. Daaruit blijkt dat kinderen meer plezier in de lessen ervaren en het fijn vinden dat ze meer kunnen bewegen.

Foto: OBS Het Spectrum