Algemeen

Martijn Breukelman voorgedragen als nieuwe burgemeester Hoogeveen

Martijn Breukelman wordt de nieuwe burgemeester van Hoogeveen. Dat heeft Hilma Hooijer, voorzitter van de vertrouwenscommissie, vanavond in een extra raadsvergadering bekend gemaakt. Breukelman volgt Karel Loohuis op, die na ruim 13 jaar vertrekt.

Breukelman is 32 jaar en sinds 2018 wethouder in de gemeente Hardenberg. Vanaf 2010 was hij raadslid en fractievoorzitter (2015) in Hardenberg. Daarnaast is hij trouwambtenaar in de gemeenten Hardenberg en Ommen. Breukelman heeft nog geen ervaring als burgemeester.

Breukelman is gekozen uit 14 sollicitanten en wordt door de vertrouwenscommissie van de gemeente Hoogeveen een stabiele, rustige en daadkrachtige burgemeester genoemd. Tevens beschikt hij over het vermogen om te verbinden en zich in te leven en past goed bij de inwoners van Hoogeveen.

Het gaat formeel nog om een voordracht. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet de benoeming nog goedkeuren. Als dat gebeurt, wordt de nieuwe burgemeester naar verwachting op 3 april 2024 beëdigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen