112/Misdaad

Uitslaande brand legt woning in Hollandscheveld in de as, vrouw en baby ontsnappen via raam

Hollandscheveld – Een grote uitslaande brand heeft een twee onder één kap woning volledig in de as gelegd. De brand die vermoedelijk in de woonkamer is begonnen was in zeer snel tempo uitslaand door het dak. 

De woningbrand werd door korpsen uit Hoogeveen, Zuidwolde, De Wijk-Koekange, Ruinen, Assen, Coevorden en Zwinderen geblust. De brandweer schaalde direct groot op om uitbreiding naar de tweede woning te voorkomen. De Rendo heeft gas en water van de getroffen woning en de woningen er omheen tijdelijk afgesloten.

Ook de naast gelegen woning liep schade op. Volgens omstanders is een vrouw met een baby kon door uit een raam te klimmen de woning n verlaten. Het tweetal werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van de grote brand bestaat nog onduidelijkheid. De politie gaat onderzoek doen en maakt een PD van de uitgebrande. De brandweer is met diverse eenheden uit deze regio tot in de ochtend bezig geweest met nabluswerk. Ook werd er grip 1 gegeven en vanwege de rookontwikkeling een NL alert om deuren en ramen te sluiten en ventilatie uit te doen of te sluiten.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend.

 

Video: Meternieuws

 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen