Amusement

Meest succesvolle editie Irish Festival in De Tamboer

Met Dublin Legends (voorheen Dubliners, Boxing Banjo, Dubh Linn en vele anderen.

De veertiende editie van het Irish Festival in De Tamboer heeft alle verwachtingen waargemaakt, zo niet overtroffen. Dit is de meest succesvolle editie ooit voor De Tamboer.  Het Irish Festival zaterdag 30 september 2023 trok ruim 1200 bezoekers. Zij waren getuige van spetterende optredens van Dublin Legends (voorheen The Dubliners), West of Eden, Boxing Banjo, Dubh Linn, Clachán, Mega_TRAD, SuperCéilí en Easy & Free.

Diverse podia én een Ierse pub

Voor één avond heeft het publiek zich even in Ierland gewaand. Met een heus, ingerichte Ierse pub, pints, whiskey en pubfood. Met vier podia, staanplekken in de zaal en zitplekken op het balkon kon iedereen luisteren naar, en dansen op, de Ierse muziek. Met onbekende én bekende nummers als Whiskey In The Jar, The Wild Rover, The Rocky Road To Dublin… Ze zijn allemaal voorbij gekomen.

Line-up

Het hoofdpodium was voor Dublin Legends, Boxing Banjo en Dubh Linn. Dublin Legends noemden zichzelf tot 2012 nog The Dubliners; die naam lieten ze achter zich toen voorman John Sheahan ermee stopte. Zes jaar na hun 50-jarig jubileum hebben ze nog niets ingeboet aan passie en vakmanschap. Boxing Banjo speelde vorig jaar nog in de foyer van het theater, nu stonden ze op het hoofdpodium met hun opwindende en frisse geluid. Het dak ging eraf. Dubh Linn is dé publieksfavoriet op het Irish Festival in Hoogeveen en mag dus niet ontbreken aan de line-up.

Verdeeld over de andere podia kon het publiek genieten van dé Zweedse folk-rockband West of Eden, die de Keltische muziekscene nieuw leven heeft ingeblazen met hun unieke geluid en briljante songwriting; Clachán, met prachtige en meeslepende Keltische muziek uit Ierland, Galicië (Spanje), Frankrijk en Schotland; MEGA_Trad, een band bestaande uit twee broers uit de muzikale O’Dalaigh-familie en Dennis McAuliffe, een lokale legende op de mandoline in de regio West Clare; SuperCéilí, de perfecte samensmelting van traditionele Ierse dansmelodieën en moderne pop- en danshits, met een bijzondere combinatie van accordeon, gitaar en een scala aan elektronica, synths, beats, effecten en verlichting; en Easy & Free, de  Ierse en Maritieme band bestaande uit zes muzikanten die zowel solo als meerstemmig zingen.

Foto’s: Mark Otten en Gerard Duinkerken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: