Algemeen

VVD Hoogeveen leidt succesvol amendement voor efficiënt laden van elektrische auto’s in de binnenstad

Hoogeveen – In een recente gemeenteraadsvergadering heeft de VVD Hoogeveen met steun van Gemeentebelangen, CDA, PvdA, D66 en SGP een belangrijk amendement ingediend en aangenomen met betrekking tot het laden van elektrische auto’s in de binnenstad. Dit amendement heeft tot doel om de automobilisten met elektrische auto’s naar de juiste parkeerplekken te verwijzen, waardoor de parkeerfaciliteiten in Hoogeveen efficiënter benut kunnen worden en de aantrekkelijkheid van het centrum behouden blijft.

Het amendement, ingediend tijdens de vergadering van 21 september 2023, richt zich op de noodzaak om laadinfrastructuur te implementeren in de binnenstad, rekening houdend met de specifieke behoeften van elektrische voertuigen. De VVD benadrukt dat Hoogeveen een aantrekkelijke binnenstad heeft met uitstekende bereikbaarheid per auto. Echter, in plaats van een parkeerprobleem, is er sprake van een verdeelprobleem met sommige parkeerplekken die overbelast zijn en andere die minder goed worden benut. Ronald Klok fractievoorzitter van de VVD Hoogeveen zegt: “Bij een aantrekkelijke binnenstad horen ook juiste parkeerfaciliteiten bij. Dit aangenomen amendement helpt daarin.”

Het amendement stelt voor om laadinfrastructuur te implementeren op relatief rustigere parkeerplekken in de binnenstad, zoals het Blankensplein, Dekkersplein, en Markt, terwijl de drukkere parkeerplekken, zoals het Van Echtenplein en Stoekeplein, voorlopig worden ontzien. Het plaatsen van laadpalen op de drukkere locaties zal alleen gebeuren na uitgebreid overleg met belanghebbenden, waaronder bewoners, ondernemers en Binnenstad Hoogeveen. Heinri Schonewille van Binnenstad Hoogeveen zegt: “In goed overleg met ons is dit amendement opgesteld. Wij zijn blij dat er zoveel steun is in de raad. Er is een verdeelprobleem en zien dit als een deel van de oplossing, waarbij ik ‘een deel’ graag wil benadrukken.”

Daarnaast benadrukt het amendement de noodzaak om extra laadinfrastructuur te realiseren in parkeergarage de Kaap vóór 2025, zoals vereist door landelijke wetgeving. Deze investering in laadvoorzieningen in de Kaap zal een solide basis bieden voor het opladen van elektrische auto’s in het centrum.

Het amendement heeft tot doel om bezoekers van het centrum zo aantrekkelijk mogelijk te blijven maken, terwijl tegelijkertijd de parkeerfaciliteiten efficiënt worden ingezet. Door elektrische voertuigen slim te verwijzen naar minder drukke parkeerplekken, wordt beoogd het verkeer in de binnenstad te optimaliseren en de parkeerdruk te verminderen.

Dit initiatief kreeg brede steun in de gemeenteraad, met de partijen Gemeentebelangen, CDA, PvdA, D66 en SGP die het amendement van de VVD Hoogeveen ondersteunden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen