Algemeen

Expositie 52e Foto Manifestatie Drenthe en Vechtdal

Hoogeveen – Elk jaar wordt door een van de aangesloten fotoclubs van de afdeling Drenthe- Vechtdal van de Fotobond een foto expositie annex wedstrijd georganiseerd. Aan Fotogroep Hoogeveen de eer om dat dit jaar te doen. 

Zo’n 150 foto’s zijn ingezonden om beoordeeld te worden door een deskundige jury.

De einduitslag wordt bekend gemaakt tijdens de opening van deze expositie.

Fotoliefhebbers kunnen een maand lang alle foto’s van de deelnemende clubs bewonderen.

Meegaan met de tijd

Bij een expositie hoort een catalogus. Tijdens deze editie van de FMDV is naast een beperkt aantal papieren exemplaren een digitale variant beschikbaar. Deze is toegankelijk via het scannen van een QR-code. Leerlingen van het Technasium van het Roelof van Echten College hebben dit product in opdracht van  Fotogroep Hoogeveen ontworpen.

Smartphone fotografie

Om fotografie ook bij jonge mensen onder de aandacht te brengen heeft de Fotogroep Hoogeveen aan brugklasleerlingen van het Roelof van Echten College gevraagd zich meer te verdiepen in smartphonefotografie met daaraan gekoppeld een fotowedstrijd. De winnende foto is op een eigentijdse ondergrond afgedrukt door de firma Wilcovak en krijgt een speciale plaats op deze tentoonstelling.

Activiteit tijdens opening

Op de openingsdag is de firma Folux aanwezig met een mobiele fotostudio. Daar wordt gedemonstreerd hoe met eenvoudige apparatuur portretfoto’s gemaakt kunnen worden. www.folux.nl

 

Wanneer?

De expositie wordt gehouden van 16 november t/m 13 december. De officiële opening is op 16 november om 11.00 uur.

Waar?

Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen