Algemeen

Advies en begeleiding voor piekbelasters

Agrarische bedrijven die als piekbelaster aangemerkt zijn, kunnen bij Wilma Manenschijn, contactpersoon Landbouw bij de gemeente Hoogeveen terecht met hun vragen als ze meedoen met de LBV+ of als ze overwegen om mee te doen.

Dat kan bijvoorbeeld gaan over hun (planologische) opties en over een andere bedrijfsbestemming of woningbouw. Ook moeten deelnemers aan de regeling tijdig hun bestemming laten wijzigen en gebouwen slopen.

Landelijke aanpak piekbelasting

Met de landelijke aanpak piekbelasting wil het kabinet de stikstofneerslag in de kwetsbare natuurgebieden snel terugdringen. De aanpak is vrijwillig en richt zich op ongeveer 3000 bedrijven die de meeste stikstofneerslag veroorzaken op overbelaste stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden. Dit zijn veelal agrarische bedrijven en enkele industriële bedrijven. Deze bedrijven hebben verschillende mogelijkheden om de stikstofneerslag te verminderen. Agrarisch ondernemers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor extensiveren, omschakelen, innoveren, verplaatsen of stoppen. De ondernemer maakt zelf een keuze en kan hierbij gebruik maken van ondersteunende regelingen en extra begeleiding.

Meer informatie over de landelijke aanpak piekbelasters vindt u op www.rvo.nl/nieuws/aanpak-piekbelasting.

Bereikbaarheid

Wilt u contact met Wilma Manenschijn? Dat kan op de volgende manieren:

Appen of bellen: 06-39309200
Mailen: w.manenschijn@dewoldenhoogeveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen