Algemeen

Gratis compost in Hoogeveen aanstaande zaterdag

Op zaterdag 27 maart kunnen inwoners van de gemeente Hoogeveen gratis compost ophalen bij Zuidema Groep aan de Smirnoffstraat 14. Gemeente Hoogeveen stelt de compost ter beschikking als blijk van waardering voor de effectieve scheiding van groente-, fruit- en tuinafval.

Omdat de locatie van Zuidema Groep – waar de gratis compost wordt aangeboden – zich uitstekend leent voor het treffen van coronamaatregelen, heeft de gemeente Hoogeveen besloten deze dag wél door te laten gaan:

Tijdens de compostdag laat de gemeente één van de resultaten van effectief afval scheiden zien. Groente-, fruit- en tuinafval dat apart wordt ingezameld, levert waardevolle grondstoffen zoals compost op en houdt de kosten van afvalbeheer in de hand.

Coronamaatregelen en aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen geldt een andere werkwijze dan gebruikelijk:

Inwoners van Hoogeveen kunnen zich tot 24 maart aanmelden voor het ophalen van gratis compost. Dit door een mail te sturen naar compostdaghoogeveen@areareiniging.nl. U krijgt een tijdslot aangewezen tussen 8.30 en 13.00 uur waarop u uw compost kunt afhalen. Dit tijdslot zal u per mail worden toegestuurd op donderdag 25 maart. Let op: de capaciteit is beperkt! Dit kan betekenen dat u helaas geen tijdslot krijgt toegewezen en geen compost kunt afhalen.

Inwoners wordt gevraagd de gebruikelijke coronamaatregelen in acht te nemen, waaronder afstand houden en mondkapjes te dragen. Indien gebruik wordt gemaakt van een aanhangwagen, kan de bestuurder in de auto blijven zitten. Aan overige deelnemers aan de actie wordt gevraagd in de auto te blijven zitten totdat zij aan de beurt zijn.

Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost worden gevuld. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen