Algemeen

Samenwerking RSG Wolfsbos en Cosis gaat voor Gezonde Schoolkantine

Deelnemers vanuit Cosis (locatie de Wendakker) beheren inmiddels met veel plezier en enthousiasme de kantine van RSG Wolfsbos (locatie Groene Driehoek). Afgelopen donderdag is de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Cosis en RSG Wolfsbos, in eerste instantie voor een periode van 1,5 jaar.

Maatschappelijke betrokkenheid

Stichting Cosis biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Uitganspunt daarbij is altijd het werken in de driehoek, waarbij de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal staat. De bijzondere samenwerking tussen Cosis en RSG Wolfsbos is begin dit jaar van start gegaan. Voor de school een zeer waardevolle manier om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid. Een manier om niet alleen zorgzaam te zijn voor jezelf maar ook voor een ander.

Gezonde Schoolkantine
Op dit moment werken er 4 deelnemers vanuit Cosis in de kantine van RSG Wolfsbos (locatie Groene Driehoek). De deelnemers worden bij het maken van diverse soorten broodjes, snacks en soep begeleid door ervaren medewerkers. De eerste paar maanden was het voor beide partijen even aftasten, nu loopt het prima in de schoolkantine. Naast de mogelijkheid om draadloos te pinnen, heeft de school zelfs een speciale kassa aangeschaft. Op de kassa is precies te zien welke munten/biljetten teruggegeven moeten worden tijdens een betaling, heel handig! Nog voor de zomervakantie zal het aanbod van de kantine worden beoordeeld door het Voedingscentrum. Middels een positieve beoordeling is het de ambitie van beide partijen om het predicaat “Gezonde Schoolkantine” te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen