Algemeen

Wildplukwandeling en proeverij voor Orange the World

Hoogeveen – Afgelopen Hemelvaartsdag organiseerde Soroptimistclub de Reestlanden een wildplukwandeling met proeverij waarbij de opbrengst is bestemd voor Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Onder leiding van Wildplukster Olga de Lange maakten de 15 deelnemers een prachtige wildplukwandeling in het Reestdal waarbij ze informatie kregen over de diverse eetbare planten en bloemen die ze onderweg tegenkwamen. Als bioloog en wildplukster bekijkt de Lange de plantenwereld vanuit de vraag of het eetbaar is en welke gerechten je met de planten kunt maken. Tijdens de wandeling liet ze zien, ruiken en proeven welke planten en bloemen eetbaar zijn en welke je beter kunt laten staan. De deelnemers verbaasden zich over de diversiteit aan smaken. “Ik wist niet dat je onkruid zoals paardenbloemen en zevenblad kon eten en verwerken in een salade” aldus één van de deelnemers. Aansluitend stond er een heerlijke wildplukproeverij met kruidenthee klaar bij beeldenatelier Wildschutserve.

Deze wildplukwandeling is één van de activiteiten die Soroptimistclub De Reestlanden organiseert voor de campagne Orange the World. Deze wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Tijdens deze 16 dagen van actie worden gebouwen of objecten oranje uitgelicht en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en andere activiteiten georganiseerd. En net als voorgaande jaren organiseert Soroptimistclub De Reestlanden in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Hardenberg deze activiteiten.

Kijk voor meer informatie op de website: www.soroptimist.nl/dereestlanden

Aankomende evenementen