Sport

Veel Hoogeveense prijzen bij eigen jeugdschaaktoernooi.

Hoogeveen – Schaakclub Hoogeveen hield zaterdag voor het eerst in 3,5 jaar weer een eigen jeugdtoernooi. In buurthuis Het Oor kwamen 62 kinderen uit Noord-Nederland samen voor de GP Jan Oldenkamp. Het toernooi was vernoemd naar de oud-jeugdleider van de club. Voor de leden van de club was er ook succes. Zes spelers gingen met een beker naar huis, waarvan drie hun groep wisten te winnen.

Het was fijn dat Jan Oldenkamp zelf bij het toernooi aanwezig kon zijn. Hij deed de eerste zet en rijkte de bekers uit. De A-groep ging overtuigend naar Eli Alia Jorritsma uit Friesland. Zij werd daarmee ook de officiële winnaar van de GP Jan Oldenkamp.

In de B-groep was er meteen Hoogeveens succes. Gerben de Putter vocht een lang gevecht uit met Andrii Kozhukhov. Een Oekraïnse jongen die onlangs bij de schaakclub in Assen is binnengelopen. Uiteindelijk bleek Gerben de sterkste.

Het volgende Hoogeveens succes kwam in Groep D. Nena Bruins deed lang mee voor de eerste plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met brons. In Groep E werd Tim Bulthuis mooi tweede. Joas Dekker kon na een ‘fotofinish’ net niet de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. In de F-groep werden de broers Thomas en Hugo Roeten tweede en derde.

De groep H en I werden gewonnen door de Hoogeveense spelers Pieter Inia en Jan-Wietse Klijn. Pieter speelde een cruciale partij in de laatste ronde. Bij remise was hij zeker van een beker. Hij ging echter voor winst. Dit werd uiteindelijk ook beloond met de eerste plaats. Jan-Wietse zit nog maar kort op de schaakclub, maar wist al zijn partijen te winnen.

De naamgever van het toernooi Jan Oldenkamp, omringt door de Hoogeveense prijswinnaars. Foto Schaakclub Hoogeveen

Er deden ook een aantal Hoogeveense kinderen mee die niet lid zijn van Schaakclub Hoogeveen. Van hen wist Bram Valk in de prijzen te vallen met een derde plaats in groep I.

Geef een reactie