Amusement

Programmering Het Podium 24 april t/m 30 april 2023

SINGER-SONGWRITER MICHAEL JAMES WHEELER VANUIT NASHVILLE IN HET PODIUM

Vrijdag 21 april komt singer-songwriter Micheal James Wheeler vanuit Nashville naar Het Podium in Hoogeveen. Michael opende onlangs voor James Taylor & Jackson Browne in San Diego en trad op voor hedendaagse Americana zwaargewichten Nikki Lane, Tyler Childers & Kelsey Waldon. Kaarten voor Michael James Wheeler kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl.

MICHAEL JAMES WHEELER
Michael’s debuut LP, Roll Another Dime, geproduceerd door de Grammy-winnende studiotechnicus Rob Eaton, werd in maart 2022 uitgebracht door Pacific Records. De plaat bevat optredens van Adam Chaffins, Todd Smallie, Rob Eaton Jr. en Sierra Ferrell.

In 2017 debuteerde Wheeler met Sunbeams All Twisted, een akoestische verzameling van Michael’s lyrische Americana-nummers. De zeven nummers tellende EP wordt begeleid door de bekroonde Nieuw-Zeelandse fiddler George Jackson en het Vermont pedal steel zwaargewicht Brett Lanier (The Barr Brothers). Het is een persoonlijke, folky EP, met honky tonk, blues en bluegrass invloeden.

Deze release werd in 2020 gevolgd door een digitale EP, The Countin’ on you Sessions (Tone Tree Music), in samenwerking met Rachel Baiman. At “only 10 minutes or so long, “The Counting On You Sessions” is one of the most interesting EP’s around. Rating 9/10″ – (Maximum Volume Music)

 

THE HILLBILLY MOONSHINERS IN HET PODIUM

Op 22 april komen The Hillbilly Moonshiners naar Het Podium in Hoogeveen. Met meer dan 400 shows door heel Europa achter de kiezen is The Hillbilly Moonshiners uitgegroeid tot een graag geziene gast op de internationale podia en festivals. Kaarten voor The Hillbilly Moonshiners kosten € 15,00 en zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl.

THE HILLBILLY MOONSHINERS
De snoeshanen van The Hillbilly Moonshiners verbluegrassen waar ze zin in hebben. Van Beyoncé’s Single Ladies en Michael Jackson’s Black or White tot Justin Bieber en Katy Perry hits; alles wordt ondergedompeld in een Louisianaans moeras en komt er druipend van de honkytonk weer uit.

Met meer dan 400 shows door heel Europa achter de kiezen is The Hillbilly Moonshiners uitgegroeid tot een graag geziene gast op de internationale podia en festivals. Zo speelde de band meerdere malen op het Sziget Festival in Budapest, Hongarije en in de Megatent van de Zwarte Cross, Paaspop, Huntenpop, Dauwpop, Nirwana Tuinfeest, Dicky Woodstock en meer.

 

AMERIKAANSE BAND DIRTY STREETS IN HET PODIUM

Bacon Fat Louis support act

Op 29 april brengt de Amerikaanse band Dirty Streets haar heerlijke Memphis groove naar Het Podium. Op hun platen is een rauwe, luidruchtige mix van pure Amerikaanse motown, stax en rock te horen. Bacon Fat Louis warmt het publiek op als support act. Kaarten voor Dirty Streets en Bacon Fat Louis kosten € 15,- en zijn nu verkrijgbaar via hetpodium.nl.

DIRTY STREETS
Justin Toland zanger-gitarist is opgegroeid met liefde voor klassieke rock. Deze muziekliefhebber ontmoette bassist Thomas Storz op 17-jarige leeftijd, en met de toevoeging van drummer Andrew Denham was de band in 2007 compleet.

Dirty Streets begon met een simpele bandopstelling: alleen microfoons op de bas, drums, gitaar en zang. Alles werd live opgenomen, geen tracks en geen scheiding van audiosporen. Op deze manier werden nummers 40 of 50 keer opgenomen, om te zoeken naar de perfecte take. Deze volharding en discipline zorgt ervoor dat Dirty Streets live altijd weer een dijk van een show speelt, met een ontzettend scherpe timing. Dirty Streets zal een fantastisch concert in Het Podium neerzetten met rauwe rock-soulgroove en een uniek karakter.

BACON FAT LOUIS
De mannen van Bacon Fat Louis openen deze avond in Het Podium. Koop een goedkope krakkemikkege blender, voeg een schep R.L. Burnside, scheut Legendary Shack Shakers, Bob Log kruimels, een vleugje Lef Lane cruiser en T-Model Ford aan toe en mix dit op vol vermogen. Het resultaat is een verrassend frisse cocktail, genaamd Bacon Fat Louis!

Na een zoektocht van 10 jaar heeft de band zichzelf helemaal gevonden. Geen ingewikkeld gedoe. Vette, pompende no-nonsense boogie die neigt naar een smerige voodoo garage sound, met altijd de blues als fundament. Hun derde album BFL#3 verscheen in 2021 en werd vol enthousiasme ontvangen. Het opende in razend tempo deuren naar mening podium en festival in binnen- en buitenland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen