Algemeen

Leergeld bereikt veel kinderen in 2020

Hoogeveen – Coronajaar 2020 is voor veel mensen een heftig jaar geweest. De meeste kinderen konden niet naar school en kregen online les. Dit betekende dat ze allemaal voorzien moesten zijn van laptops. Dit was voor ouders met een laag inkomen soms een probleem. Gelukkig konden ze daarvoor een beroep doen op de Stichting Leergeld Hoogeveen. In 2020 zijn 104 kinderen voorzien van een refurbished laptop.

 

Er werden minder schoolreisjes en werkweken georganiseerd in 2020 en dus waren daarvoor ook minder aanvragen. Toch konden dankzij Leergeld nog 16 kinderen mee op schoolkamp of een schoolreisje.

Er werden in 2020 104 schoolspullenpasjes uitgereikt, 64 schoolsportspullenpasjes en 119 fietsen. Leergeld werkt samen met lokale bedrijven als Pet!, Intersport, Cosis en Computercenter.

Uiteraard wordt ook samengewerkt met de Gemeente Hoogeveen en de scholen waarop de kinderen zitten.

Bijzonder is dat er vanaf 2021 structureel samengewerkt wordt met Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe dit om alle kinderen die opgroeien in armoede mee te kunnen laten doen. Armoede is in Nederland een groot probleem. In Nederland groeit gemiddeld een op de twaalf kinderen op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas die niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Dit heeft grote gevolgen voor de school- en arbeidskansen.

Landelijk werkt Leergeld Nederland samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Via de website kunnen ouders en intermediairs in een keer makkelijk een aanvraag doen voor een of meerdere voorzieningen die de organisaties bieden.

Voor een aanvraag kunnen in armoede levende ouders van kinderen tussen 0 en 21 jaar terecht op de website www.samenvoorallekinderen.nl Is er geen geld voor dansles, volleybal, verjaardag of schoolspullen, dan kan Sam& helpen.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: