AlgemeenGezondheid

Mensen geboren in of voor 1952 kunne online vaccinatieafspraak maken

Om versneld afspraken te kunnen maken wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1952 om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd, bestaat uit ruim 200.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels ruim 100 locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Inmiddels zijn door de GGD’en 2.4 miljoen vaccinaties verricht. Omdat de komende weken steeds meer vaccins beschikbaar komen, wordt het vaccinatietempo verder verhoogd. Om ervoor te zorgen dat het maken van de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel verlopen, is het maken van online afspraken onontbeerlijk. Daarom wordt deze mogelijkheid nu geboden aan iedereen die in of voor 1952 is geboren.

Het is belangrijk dat de mensen uit dit geboortejaar, die zich willen laten vaccineren, zo snel mogelijk online een afspraak inplannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van DigiD.

Mensen geboren in 1952 ontvangen vanaf deze week ook per post een uitnodiging. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1952 zijn geboren, worden afgezegd. Dagelijks worden afspraken gefilterd op geboortejaar. Mensen krijgen bericht van annulering van de afspraak.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Zie meer info via www.drenthevaccineert.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: