Algemeen

Restaurant De Lekkernij letterlijk op straat

Hoogeveen – Een aantal Horecazaken in de gemeente Hoogeveen zijn vandaag open uit protest tegen de coronaregels. Gisteravond maakte het kabinet een aantal versoepelingen bekend.  Winkels zijn vanaf vandaag weer open en mag iedereen die dat wil weer sporten. Maar de horeca, bioscopen en theaters moeten dicht blijven.

Ook de horecaondernemers van de Lekkernij hebben de deuren vandaag weer geopend. Kok John-Harold maakte gisteravond bekend ‘U mag niet naar binnen, wij zetten onze keuken op straat! Diverse gerechten te krijgen bij kok John-Harold! Koffie is gewoon binnen verkrijgbaar.’ En gelukkig weten de klanten vandaag de zaak weer goed te vinden.

Met deze actie willen de horecaondernemers kenbaar maken dat het water ze soms letterlijk aan de lippen staat en dat ze zonder perspectief voor de toekomst binnenkort op straat komen te staan.

Domino effect voor ondernemers

Overigens is het niet alleen de horeca die het moeilijk heeft, ook toeleveringsbedrijven en beroepen die nauw verbonden zijn aan de horeca zien steeds minder toekomstperspectief door de langdurige sluitingen. Dit zijn natuurlijk de leveranciers van dranken en etenswaren. Maar ook toeleveringsbedrijven bij jubileum/trouw/bedrijfsfeesten, die over het algemeen bij de horecazaken worden gehouden zien al twee jaar lang hun omzet verdampen. Dit zijn bedrijven waar je niet zo snel aan zou denken zoals  een DJ/feestband/ verhuurbedrijven/fotograaf/stylisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen