Opinie mondkapjes

Nota bene nabij de omgeving van de GGZ in Hoogeveen vraagt een kind namens een volwassen vrouw op vriendelijke wijze of ik een folder wil over het dragen van mondkapjes i.v.m. corona. Verontschuldigd zeg ik bedankt en dat ik wel vertrouw op experts. Op de achtergrond meldt de dame, vermoedelijk de moeder, dat mondkapjes slechts angst aanjagen. Sommigen menen zelfs dat er sprake is van een wereldwijde samenzwering. Thuis
lees ik dat de folder afkomstig is vanmondkapjeseffecten.nl/ die de nodige bezwaren
heeft tegen mondkapjes: het helpt niet en is erg schadelijk voor de gezondheid.
Mijn verwarring wordt groter doordat ook zogenaamde deskundigen van mening verschillen.
Ik moet zeggen dat ik daar niet op gerust ben. Maar probeer verder wel gezond te leven.

Hoe kijk ik er tegenaan ? Ik denk dat mondkapjes schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn, zoals verhoogde koolmonoxide, benauwdheid en neusinfecties. Sommige aanwijsbare risicogroepen kunnen meen ik soms vrijstelling van mondkapjes hebben. Ik betwijfel er aan
of mondkapje virussen tegenhouden: het zijn kleine opdonders die overal doorheen suizen.

De coronamaatregelen zijn bovendien schadelijk voor de rest van de gezondheidszorg, de economie, de werkinkomsten en het sociale leven van mensen en verhoogt eenzaamheid.

Maar blijkbaar waren de halve maatregelen niet genoeg en is er nu weer een lock down.

Ik zou toch mondkapjes blijven dragen omdat het toch een signaal afgeeft van denk om je gezondheid en die van anderen omdat de corona virus nog steeds aan het oprukken is.

Volgens mij  helpt het wel om de handen wassen, ook na het vasthouden van de centrale toegangsdeur van de flat, afstand houden en mondkapjes regelmatig wassen. Ik volg de aanwijzingen van de autoriteiten en ik draag een mondkapje in de supermarkt en in de trein. Van te leren is van de epidemie dat ook als de corona sores voorbij zijn, althans dat neem ik aan na lock down en vaccinatie, om hygiëne, gezond eten en beweging in acht te nemen, wat behalve de corona zijn er andere ernstige ziekten zoals griep, kanker en hartklachten. Of corona maatregelen terecht zijn zal denk ik pas jaren later blijken na objectieve evaluatie.

Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Opinie mondkapjes

  • 19 december 2020 om 19:56
    Permalink

    Nu iedereen een mondkapje draagt is de 1,5 meter afstand houden foetsie.. Men loopt links,rechts langs je heen in de supermarkt etc. Teveel winkelwagens waardoor je ook geen 1,5 meter kan behouden.Alles draait om de omzet met Kerst helaas. Terwijl andere winkels dicht moeten om de afstand en in de supermarkt maakt het niet uit..

Geef een antwoord