College bezoekt Turkse werknemersvereniging Hicret

Hoogeveen – Op 11 december bezocht het college de Turkse werknemersvereniging Hicret aan de Rozestraat in Hoogeveen. De Turkse vereniging bestaat al jaren in Hoogeveen. Het college dat in april is aangetreden, stelt in haar programma centraal dat ze voeling houdt met de inwoners, wijken en dorpen en dat ze in gesprek gaat met vertegenwoordigers van allerlei groeperingen in de gemeente.

Het nieuwe college wil in dat kader graag op bezoek bij de Turkse vereniging Hicret. De burgemeester heeft in juni van dit jaar de moskee mede geopend. Hij gaat jaarlijks op bezoek maar een aantal collegeleden zijn nog niet in de nieuwe behuizing geweest.
Het college ontmoette de voorzitter, de heer Yasar Eraslan en de nieuwe imam Ibrahim Koc. Ook was er een vertegenwoordiging van de vrouwengroep aanwezig en van de jongerengroep.

Het pand waarin de vereniging eerder zat, was erg oud en ernstig toe aan vervanging. De vereniging heeft de nieuwbouw in de Rozestraat zelf bekostigd. Hicret is vooral maatschappelijk actief. De imam speelde altijd een erg belangrijke rol in het ‘opvoeden’ van jongeren. Iedere zondagavond zijn er bijeenkomsten voor jongeren, die goed bezocht worden. De vrouwen organiseren hun eigen bijeenkomsten. Daarnaast worden regelmatig braderieën georganiseerd om de kas wat te spekken.

Gespreksthema’s tussen Hicret en college stonden vooral in het teken van nadere kennismaking en maatschappelijke aangelegenheden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord