Parkeren gaat duurder worden

Hoogeveen – Het college vraagt de raad nieuwe parkeertarieven vast te stellen en akkoord te gaan met uitbreiding van het aantal uren betaald parkeren. Volgens het college is aanpassing nodig, omdat al enkele jaren de begrote opbrengst uit betaald parkeren niet wordt gehaald. Het uurtarief gaat van € 1,50 naar € 1,70. Ook de parkeervergunningen worden duurder.

Voortaan moet betaald worden tussen acht uur ’s morgens en acht uur ’s avonds. De feestdagen worden aangemerkt als betaald parkeren, met uitzondering van nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag en oudejaarsdag. Er wordt betaald parkeren ingevoerd op de zondagen van 13.00 tot 18.00 uur.
Daarnaast heeft het college besloten om een blauwe zone met een maximum parkeerduur van 30 minuten in te stellen aan de Schutstraat, Het Haagje en de Alteveerstraat. Het college wil daarmee het shop-and-go winkelen in het aanloopgebied van het centrum faciliteren.

9 gedachten over “Parkeren gaat duurder worden

 • 27 november 2018 om 19:22
  Permalink

  Ik doe tegenwoordig al boodschappen op een plek waar ze geen parkeerkosten rekenen.

 • 28 november 2018 om 10:36
  Permalink

  Nog even en er komt niemand meer in de binnenstad! Is dat ook de reden waarom dat grote winkelketen niet op de griendsveenweg mag komen?

 • 1 december 2018 om 13:18
  Permalink

  Zoals 2 jaar geleden al voorspeld………… (Betonnen bord voor de koppies?) Duurder maken=nog meer wegblijvers uit het centrum. Maak het GRATIS!!!!!

  Parkeergarage De Kaap in het centrum van Hoogeveen zit bijna anderhalf jaar jaar na de opening op een schamele bezetting van ruim 20 procent. Hanteer een goedkoper tarief, zeggen deskundigen.

  In Nederland is de leegstand in parkeergarages groot. Het jaagt gemeenten op kosten. Volgens deskundigen is de gemiddelde bezettingsgraad 30 tot 40 procent. De Kaap in Hoogeveen, bouwkosten 12,1 miljoen euro, zit daar met ruim 20 procent nog fors onder. Dat is de gemiddelde bezetting tussen 9 en 18 uur op alle werk- en zaterdagen.

 • 1 december 2018 om 17:40
  Permalink

  Ik maak zelf veel gebruik van de parkeergarage, lekker gemakkelijk. Ook ik zie dat het gebruik ervan tegenvalt. D’r is altijd volop ruimte. Ik vind die 20% zelfs aan de hoge kant, waar heb je dat vandaag gehaald Dekar?

 • 3 december 2018 om 08:46
  Permalink

  En zo gaat het straks ook met de ijsbaan, ook jaarlijks een miljoen of wat te kort. Schiet dan mooi op, jaarlijks geld bij De Tamboer leggen, straks bij de ijsbaan en ook nog bij de parkeergarage. De burger moet dat allemaal maar betalen. Maar niet luisteren naar degenen die jullie gekozenhebben, gewoon doordrammen, dat doet het gemeentebestuur. Tegen misschien beter weten in. Maar wethouder J.S. mag natuurlijk geen gezichtsverlies lijden.

Geef een reactie