Politiek

Jongeren verkiezingsfestival in samenwerking met Provincie en Waterschap

Hoogeveen – Op 19 maart organiseert NJR (de Nationale Jeugdraad) in samenwerking met de Provincie Drenthe, Waterschap Drents Overijsselse Delta en het Alfa College een Verkiezingsfestival rondom de Provinciale en Waterschapsverkiezingen voor de studenten van het Alfa College op locatie Voltastraat.

Stemmen? HOEZO?
Tijdens deze dag maken honderden studenten kennis met de Stemmen? HOEZO? campagne en gaan aan de slag met de jongerenkieswijzer, relevante verkiezingsthema’s en regionale politiek. Het festival bestaat uit informatieve workshops en een interactief festivalterrein waar de studenten op een feestelijke manier gemotiveerd worden hun stem te laten horen. En dat is van groot belang: het vertrouwen in de politiek onder jongeren is namelijk laag, en de jongerenopkomst (18-24) tijdens verkiezingen nog lager. Als gevolg hiervan wordt de gemiddelde mbo’er steeds slechter vertegenwoordigd in de politiek. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Feestelijke opening door de Dijkgraaf
De dag wordt om half tien feestelijk geopend door de Dijkgraaf en wordt om drie uur passend afgesloten door een bezoek van de Commissaris van de Koning.

Eerste stem in Alfa College is van burgemeester Loohuis
Op 20 maart is het Alfa College (Voltastraat 33) een stemlocatie en brengt de burgemeester van Hoogeveen, Karel Loohuis, er de eerste stem uit. Het stembureau in het Alfa College is die dag open van 8.00 uur tot 17.00 uur.

NJR
NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. Kijk voor meer informatie op www.njr.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen