College verleent vergunningen zonneparken

Hoogeveen: Het college van B&W van Hoogeveen heeft vijf vergunningen afgegeven voor de aanleg van zonneparken in de gemeente. De gemeenteraad adviseerde donderdagavond bij meerderheid positief over de aanvragen.

Tegen de plannen voor de zonneparken hadden omwonenden zienswijzen ingediend. Wethouder Erik Giethoorn: “We hebben alle belangen zorgvuldig afgewogen, zowel het belang van de direct omwonenden als de meerwaarde voor de nabije omgeving en het dorp.” Op basis hiervan en het positieve advies van de raad heeft het college besloten om voor deze vijf zonneparken vergunningen te verlenen.

De omgevingsvergunningen zijn verleend voor de locaties Zwartewater in Pesse, de Coevorderstraatweg in Noordscheschut, het Oosterveld in Hoogeveen en de Gijsselterweg en de Fluitenbergseweg in Fluitenberg.

Duurzame energievoorziening

De totale oppervlakte van de parken is ongeveer 110 hectare. Wethouder Gert Vos: “De gemeente Hoogeveen wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Om dat te halen, moeten we forse stappen zetten. Deze zonneparken helpen daar enorm bij. Met deze zonneparken dragen we niet alleen bij aan onze eigen duurzame toekomst, maar ook aan die van onze kinderen en kleinkinderen.”

Ter inzage

Het besluit en bijbehorende stukken liggen van 4 oktober tot en met 14 november ter inzage in de Gemeentewinkel in Hoogeveen.