Tiental SCN wint vrij eenvoudig van SC Angelslo

De bekerwedstrijd tussen competitiegenoten SCN (Sportclub Nieuwlande) en SC Angelslo op Sportpark Nieuwlande eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisclub. SCN speelde vijftig minuten met tien man, maar kende uiteindelijk weinig problemen met de bezoekers.

In de eerste minuten van het bekerduel tussen beide vierdeklassers werd het spelbeeld al snel duidelijk: SCN was veel in balbezit en SC Angelslo zakte in en loerde op de tegenaanval. Het vele balbezit van de thuisploeg resulteerde in de 28e minuut tot de eerste kans van de wedstrijd, maar vleugelverdediger Lars Guichelaar wist de bal niet achter doelman Osman Kunt te krijgen. Vervolgens waren het de bezoekers die, tegen de verhouding in, op voorsprong kwamen. Na balverlies van SCN in de 32e minuut werd door SC Angelslo snel de diepte gezocht over de linkerflank. Vanuit een perfect afgemeten voorzet die volgde tikte de nummer 7 van de Emmenaren de 1-0 binnen.

Snel herstel

De ploeg van trainer Bart Smid kwam deze klap echter snel te boven. Twee minuten na de openingstreffer kopte Roy Zwiers vanuit een hoekschop de gelijkmaker binnen. In de 36e minuut volgde ook de 2-1. Lars Guichelaar stuurde langs de lijn doelpuntenmaker Zwiers weg. Hij had op zijn beurt een op maat gegeven voorzet in huis die knap werd binnengeschoten door Bart van Vliet.

SCN leek de orde op zaken te hebben gesteld, maar dat veranderde vijf minuten voor rust toen de thuisploeg verder moest met tien man. Een ongelukkige charge van Emiel Verweij werd door scheidsrechter Dorgelo bestraft met een directe rode kaart.

Zelfde spelbeeld

Ondanks de rode kaart veranderde het wedstrijdbeeld niet. SCN had ook met tien man het betere van het spel. De thuisploeg wist in de tweede helft meer mogelijkheden te creëren en kwamen in de 55e minuut op een verdiende 3-1 voorsprong. Een laag genomen vrije trap van Marco Bruinsma werd met wat geluk van richting veranderd door een verdediger van SC Angelslo en belandde zo achter de kansloos gelaten doelman.

SCN verzuimde om de voorsprong verder uit te breiden en dit resulteerde in de 70e minuut bijna nog tot de aansluitingstreffer. Na een lange bal van achteruit kwam de spits van de bezoekers oog in oog met doelman Leon Reitsema, maar ditmaal kwam Reitsema als winnaar uit de strijd door knap redding te brengen. Hierdoor bleef de uiteindelijke eindstand van 3-1 op het scorebord staan.

Beslissing

Aankomende zaterdag maken SCN en VCG om 15:00uur in Geesbrug uit wie van de twee doorbekert naar de volgende ronde. Beide teams hebben zes punten uit twee wedstrijden waarbij VCG het betere doelsaldo heeft. SC Angelslo gaat op bezoek bij NWVV om te strijden voor de derde plek in de poule.

SCN – SC Angelslo: 3-1. Scoreverloop: 32e onbekende speler 0-1, 34e Roy Zwiers 1-1, 36e Bart van Vliet 2-1, 55e Eigen doelpunt 3-1.