Er valt weinig meer te spelen in Green Planet Speelbos (Update)

Pesse: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorige week een controle gehouden in het speelbos bij het tankstation Green Planet. Het bos werd in opdracht van de NVWA gesloten omdat de toestellen niet gecertificeerd waren. Zo bericht het DvhN.

Door het ontbreken van de certificatie kon een inspecteur van het NVWA niet controleren of de toestellen veilig waren. Het speelbos is tot nader order gesloten.

Aanleiding van het onderzoek was een klacht die bij het NVWA was binnengekomen. Enkele attributen zoals de trampoline, het touwwerk voor klimmen en slingeren en de evenwichtsbalk zijn verzegeld. Edward Doorten van Green Planet wordt verantwoordelijk gehouden indien men er toch gebruik van wordt gemaakt. Er zal dan een boete volgen. Het speelbos mag pas weer open als alle toestellen zijn gecertificeerd.

Green Outdoor Adventure Park

Edwin Doorten kwam onlangs in het nieuws met plannen voor een ‘Green Outdoor Adventure Park’ dat bij omwonenden op grote tegenstand stuit. Zij zijn tegen een hoge klimtoren met grote elektronische reclameschermen in het natuurgebied.

Zie ook: Plan voor ‘Green Outdoor Adventure Park’ verrast omwonenden

Steun voor plannen Green Edge blijkt minder groot dan initiatiefnemers doen lijken

Update:

Inmiddels is bekend gemaakt dat alle attributen gekeurd zullen worden maar dat het wel even gaat duren. De verwachting is dat het speelbos in het voorjaar van 2019 weer kan worden opengesteld. Edwin Doorten was niet op de hoogte dat de diverse hindernissen van planken en touwwerk ook officieel gekeurd moesten worden.