Sport

HHV de sterkste in Hoogeveense korfbal derby

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag stond de Hoogeveense korfbal derby op het programma. Thrianta ontving de buren uit Hollandscheveld op een zon overgoten veld. 

Naar de winst van vorige week was de ittica-formatie gebrand om de punten thuis te houden. Alleen hadden ze in de Plus Cappendijck formatie een pittige tegenstander wat dat is de nummer 2 in de 2e klasse b. Van af het begin was het HHV dat het initiatief had in de score. Waar Thrianta moeilijk de korf wist te vinden wist HHV dat wel gemakkelijk te doen. Zo stond er vrij snel een 1-5 stand op het score bord. Hierna knokten de gele hemden zichzelf een beetje terug in de wedstrijd 4-6. Hierna liep HHV weer uit en zochten de ploegen de kleedkamer op met een 7-14 stand.

Na de rust bleven de blauwe hemden de score bepalen en werd het al gauw 8-18. Hierna wist Thrianta de rug weer wat te rechten en het gat weer te verkleinen tot 6 punten verchil (14-20). Hierna was het HHV dat het slot stuk van de wedstrijd weer de overhand had. Uiteindelijk werd er afgesloten bij 15-23.

Deze uitslag betekend dat Thrianta nog steeds maar 2 punten heeft. HHV behoudt hun 2e plek met deze overwinning. Volgende week gaat Thrianta op bezoek in Vaassen om aan te treden tegen Regio’72. HHV speelt thuis tegen Rog uit Groningen.

Geef een reactie