©Foto: Martin Schonewille

Noordscheschut blijft aan kop inJ2

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut zich hersteld na de misstap tegen Achilles 1894. FC Wolvega werd met 3 – 0 verslagen. Noordscheschut was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar liep pas in de slotfase uit naar een veilige marge.

Onder een stralende lentezon stond Noordscheschut gehavend aan de aftrap. Kevin van Dalen zat een wedstrijd schorsing uit en Melvin Mol ondervond te veel hinder van een blessure. Dit bovenop de toch al behoorlijke ziekenboeg, was voor oefenmeester Berry Zandink een behoorlijke puzzel om een elftal binnen de lijnen te brengen. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Een voorzet van Danny Kiekebelt bereikte Enrico Schonewille, maar diens inzet kon tijdig worden geblokt. Enkele minuten later bereikte een vrije bal van diezelfde Schonewille Ton Kamping, maar de inzet van Kamping ging voorlangs.

Noordscheschut heer en meester, maar na de eerste paar mogelijkheden betaalde dit veldoverwicht zich verder niet uit tot grote kansen. De bezoekers uit Wolvega kwamen vooralsnog niet in het schouwspel voor. Na een half uur spelen leek Kiekebelt de score te openen. Zijn kopbal miste kracht om de keeper te verschalken. Een minuut later een levensgrote kans voor de bezoekers. Frank en vrijstaand voor doelman Wiebe Zinger werd het speeltuig naast geschoven. In de 41e minuut werd de ban gebroken. Een weergaloze solo van Enrico Schonewille vanaf de rechterkant, waarbij een drietal tegenstanders het bos in werd gestuurd, rondde hij beheerst in de verre hoek af. Op slag van rust leek Noordscheschut de score te verdubbelen. Eerst kapte Kiekebelt zichzelf goed vrij, maar zag zijn inzet uiteenspatten bovenop de deklat. En ook een doelpoging van Aron Drent miste op een haar na het doel.

De tweede helft begon met een verdwaalde voorzet van Jesse Steenbergen, die bijna de keeper in de verre hoek verraste. Noordscheschut ging naarstig op jacht naar een verdubbeling van de score. Een schot van Kiekebelt werd geblokt en een kopbal van Robin Sikken verdween over. De wedstrijd werd wat slordiger, kansen schaarser. In de 70e minuut voorkwam de keeper dat Vos van dichtbij de 2 – 0 aan kon tekenen. Hierna werd een indraaiende corner van Drent van de lijn gehaald. De rebound van Steenbergen verdween naast. Een magistrale stift van Vos toucheerde de onderkant van de lat en had zeker meer verdiend.

In de absolute slotfase liep Noordscheschut alsnog uit. De ingevallen Henk Koster gooide de wedstrijd in het slot met een bekeken schot in de verre hoek. Dat in de absolute slotfase de Vos de marge ook nog op drie bracht was louter voor de statistieken.

Een degelijke overwinning. Het blijft ongemeen spannend in de 2e Klasse J. Noordscheschut blijft koploper en mag volgende week aantreden tegen de nummer twee VEV ‘67.

Verslag: Ryan Prins Foto: schonewillefotografie