Algemeen

VAM Ventoux Loop een groot succes

ondag 28 april werd voor de derde keer de VAM Ventoux Loop gehouden. Het was een groot succes. Meer dan 300 wandelaars liepen de tocht van 5, 10 of 15 km rondom de VAM berg. De organisatie van deze wandeltochten ligt in handen van het Toon Hermans Huis Drenthe met als doel geld in te zamelen voor het THHD, het centrum voor leven met en na kanker in Hoogeveen. Drie vriendinnen Carla, Stieneke en Lena liepen de wandeltocht van 10 km en na afloop overhandigden zij een cheque van 701,- euro aan Hennie Bouwmeester, coördinator van het THHD. De drie vriendinnen waren spontaan een sponsoractie gestart en konden een prachtige donatie doen aan het centrum.

Voor de derde keer op een rij werd de VAM Ventoux wandeltocht georganiseerd op de Coll Du Vam in Wijster. De wandelroutes waren uitgezet door het Drents Landschap. Vele vrijwilligers die verbonden zijn aan het THHD hielpen mee om de dag tot een succes te maken. Slechts voor 5,- p.p. kon men zich inschrijven voor een van de wandelroutes die leidden naar het dak van Drenthe. Het was een uitgelezen, zonnige dag om een mooie wandeling voor een goed doel te maken. De stevige wind en de gezellige sfeer gaven deze VAM Ventoux Loop een extra cachet, oftewel een voorproefje voor de Mont Ventoux in Frankrijk waar ook een team van het THHD aan mee gaat doen op 5 en 6 september. 

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagde dag en hopen op nog meer deelnemers volgend jaar. foto: Anita ten Kate

Aankomende evenementen