Sport

Alles is anders tijdens dit Ronde van Drenthe weekend

Hoogeveen – Voor het eerst sinds 1960 zullen mannen niet aan de start staan van de Ronde van Drenthe. Desondanks blijft de vrouwenkoers in Drenthe, haar positie behouden, ondanks de uitdagingen waarmee de vrouwenkoers wordt geconfronteerd. Maar dit jaar zonder start of finish in Hoogeveen.

Op zaterdag 9 maart 2024 vindt de 15e editie van de Drentse Acht van Westerveld plaats, met een nieuw parcours van Ansen naar Oostende, vanwege strengere milieueisen. Het evenement begint om 13.00 uur op de Brink in Dwingeloo en eindigt na 127 kilometer rond 16.15 uur op dezelfde locatie.

Veranderingen in de WorldTour-wedstrijd van 10 maart 2024

Op zondag 10 maart 2024 zal de WorldTour-wedstrijd in Drenthe een geheel ander karakter hebben. De vrouwen starten in Beilen en rijden een korte route naar de VAM-berg. Na vijf lokale rondes rond en over de VAM, met het nieuwe ‘Dak van Drenthe’ in het parcours, eindigt de race boven op de voormalige afvalberg. De finishlocatie verschuift voor het eerst van Hoogeveen naar deze nieuwe plek. Met 19 topteams aan de start, waaronder het Nederlandse SD Worx-team met Chantal van den Broek-Blaak en Europees Kampioen Mischa Bredewold, belooft het een boeiende race te worden. De wedstrijd begint om 13.45 uur bij het gemeentehuis van de gemeente Midden-Drenthe in Beilen en wordt rond 17.45 uur verwacht op de Drentse wielerberg bij Wijster. De race van 158 kilometer is vanaf 16.15 uur live te volgen op TV Drenthe.

Uitdagingen en Toekomstige Gesprekken

De organisatie van de Ronde van Drenthe heeft dit jaar te maken gehad met aanzienlijke uitdagingen, zoals een gebrek aan politie-inzet en stijgende kosten door hoge regeldruk. De wedstrijd zit dit jaar tussen twee Italiaanse koersen in, wat heeft geleid tot afmeldingen van enkele teams vanwege het heen-en-weer reizen. Femmy van Issum, voorzitter van de organisatie, voert momenteel gesprekken met de UCI om de volgorde van de koersen te herzien, waarbij de Ronde van Drenthe voor of direct na de Italiaanse wedstrijden zou moeten plaatsvinden. Ondanks deze uitdagingen is het publiek van harte welkom om de rensters aan te moedigen op de VAM-berg tijdens de race.

Regionieuws Hoogeveen zal dit weekend verslag doen van de Ronde van Drenthe. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Dusseldorp BMW Hoogeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen