Foto-Floris-van-Lint.
Amusement

Het Hooge Woord beleeft spectaculaire eerste avond in Hoogeveen

Het Hooge Woord, het nieuwste creatieve platform in Hoogeveen, lanceerde afgelopen donderdag zijn allereerste evenement in de gezellige setting van Het Podium. De avond, gekenmerkt door het thema ‘Het Begin’, trok een divers publiek van ongeveer 40 deelnemers – variërend van jongvolwassenen tot gepensioneerden – en bood een unieke mix van poëzie, muziek en verhalen.

De avond werd ingeluid door voordrachten van lokale dichters en artiesten die zich vooraf hadden aangemeld, waaronder medeoprichters Jurriën Bodaan, Bart Van der Vinne (De Woordensmid) en Delia Bremer Delibre, maar ook het muzikale duo Folk & Fens (Geert Oosterhuis en Esther Sanders) en de dichtende tuinman Mischa van Huijstee.
Hun optredens varieerden van diepgaande poëzie tot melodieuze uitvoeringen in streektaal, en boden een fijne selectie van de lokale creatieve geest.

Na een levendige pauze, waarin deelnemers de kans kregen om met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van een drankje, werd de avond voortgezet met een open mic-sessie. Deze sessie stond open voor alle aanwezigen die geïnspireerd waren om hun stem te laten horen, wat inderdaad resulteerde in spontane en memorabele optredens.

De eerste avond van Het Hooge Woord werd afgesloten met een reflectief gedicht van Jurriën Bodaan, waarmee de cirkel van ‘het begin’ symbolisch werd rondgemaakt. De avond was niet alleen een viering van creatieve expressie, maar ook een blijk van de kracht van het woord in Hoogeveen.

“Het Hooge Woord is geboren uit de behoefte om een platform te bieden aan lokale creatievelingen en een collectief op te bouwen rondom kunst en expressie,” zegt Floris van Lint, medeoprichter en gastheer van de avond. De vijfde medeoprichter Arno Kroesen vult aan: “De energie, het enthousiasme en de warmte van onze eerste bijeenkomst overtroffen al onze verwachtingen en we zijn ongelooflijk enthousiast over wat de toekomst zal brengen.”

De volgende bijeenkomst van Het Hooge Woord staat gepland voor 22 februari, met als thema ‘De Droom’. Meer informatie over het evenement en updates zijn te vinden op de website hethoogewoord.nl en Instagram @hethoogewoord.

 

Geef een reactie