112/Misdaad

Drie gewonden bij steekpartij twee verdachten aangehouden voor geweldsincident

Hoogeveen – Na een geweldsincident aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen op dinsdagavond 2 januari 2024 zijn twee verdachten aangehouden. Drie personen raakten gewond, waarvan één persoon zwaargewond.

Melding
Omstreeks 19:45 uur ontvingen we een melding van een mogelijk steekincident. Direct na de melding zijn we met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat het ging om een geweldsincident, waarbij ook gestoken zou zijn. Drie personen raakten gewond. Vermoedelijk was er sprake van een onderling conflict tussen de betrokken personen.

Meerdere gewonden
Aan De Grasmus in Hoogeveen troffen we een slachtoffer aan. Dit gaat om een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij was zwaargewond. Het slachtoffer is vervolgens door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zijn een 54-jarige man en een 18-jarige man, beide uit Hoogeveen, gewond geraakt bij dit incident. De 54-jarige man is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Meerdere aanhoudingen
Enige tijd na de melding hebben we een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor betrokkenheid bij dit geweldsincident. Later op de avond is ook het 26-jarige slachtoffer aangehouden voor betrokkenheid bij dit incident.  Er is een voertuig in beslag genomen voor onderzoek. Op locatie zijn we gelijk gestart met sporenonderzoek. Ook hebben we met getuigen gesproken. Er wordt buurtonderzoek gedaan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De verdachten zitten nog vast en zullen worden verhoord. Het onderzoek gaat verder.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met getuigen van dit geweldsincident of met mensen die wellicht beelden hebben waarop iets te zien of te horen is. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Geef een reactie