Sport

Sportief turnweekend voor Dames Eugenia

Afgelopen  weekend hadden de dames van niveau D hun 2e wedstrijd. Op zaterdag turnden zij de teamwedstrijd en op zondag mochten zij individueel turnen.  Op brug mochten Rosanne, Denise en Erin turnen. Zij turnden een goede oefening en dit werd ook mooi beloond. Denise werd hier zelfs 3e. 
Op balk turnden Rosanne, Erin en Emma. Rosanne miste helaas wat eisen en Erin had wat vallen te incasseren. Gelukkig turnde Emma een nette oefening en haalde hiermee het gemiddelde wat omhoog.
Op vloer turnden Sigrid, Rosanne en Emma. Alle 3 lieten zij een prachtige oefening zien en behaalden dan ook goede scores.
Op sprong mochten Sigrid, Emma en Denise hun beste sprong laten zien. Het was nog spannend omdat het tijdens het inturnen niet zo goed lukte. Maar alle 3 lieten zij een prachtige wedstrijdsprong zien.
De tegenstand was erg aan elkaar gewaagd waardoor de gemiste punten bij de balk helaas te veel waren. Zij eindigden met het team op een 7e plaats.
Zondag turnden de dames de individuele wedstrijd. In de 2e ronde turnden Rosanne, Erin en Denise.
Ze begonnen op brug. Denise turnde hier een prachtige oefening met hoge opzwaaien. Rosanne turnde een stabiele oefening. Erin begon haar oefening met hoge opzwaaien, maar moest helaas een val incasseren op dit toestel.
Op balk turnde Erin een strakke oefening met maar 1 val. Rosanne turnde dit weekend voor het eerst een Arabier op balk en wist zelfs te blijven staan. Denise turnde stabiel en bleef dan ook op de balk staan.
Op vloer turnde erin een nette oefening met mooie sprongen. Met haar dans laat zij zien dat vloer een leuk onderdeel is om te turnen. Rosanne springt altijd erg hoog en vloog ook vandaag hoog de lucht in met haar salto’s. Denise was niet fit, maar wist toch haar hele oefening te turnen en alle sprongen netjes te landen.
Het laatste toestel was sprong. Erin kwam niet goed uit maar haar aanloop, maar wist toch een goede sprong te turnen. Erin kreeg dan ook complimenten van de jury hiervoor. Denise turnt altijd erg knap een half in heel uit en wist deze vandaag ook weer goed te landen. Rosanne sloot af met 2 strakke sprongen met hoge afduw.
Erin werd 21e, Denise 13e en Rosanne behaalde zelfs de top 10 met een mooie 9e plaats.
In ronde 3 turnden Emma en Sigrid hun individuele wedstrijd.
Zij begonnen op balk, wat altijd erg spannend is. Emma liet hier gisteren nog een knappe oefening zien, maar dit lukte vandaag helaas niet. Zij moest 2 vallen incasseren op dit toestel. Sigrid had hard getraind om haar handstand-doorrol te behalen. Dit lukte haar vandaag. Ondanks 1 val liet zij een mooie oefening zien en dit werd ook beloond door de jury!
Op de vloer liet Sigrid een mooie sierlijke oefening zien met nette sprongen. Gisteren turnde zij zelfs een halve schroef. Helaas lukte dit vandaag niet vanwege een blessure. Toch heeft zij alle sprongen strak geturnd. Emma begon haar oefening met een mooie overslag-salto en hoge spagaatsprongen. Helaas had zij wat pech en landde zij haar 2e sprongserie op haar knieën. Toch wist zij haar oefening goed af te maken.
Op sprong turnde beide dames 2 nette sprongen. Beide met een mooie afduw en nette landing.
Het laatste onderdeel van vandaag was brug. Beide dames hebben hard getraind op dit onderdeel om alle eisen te kunnen behalen. Sigrid behaalde vandaag haar wippertje en het lukte Emma om de halve draai kip te behalen. Beide oefeningen missen nog wat netheid, maar toch weten zij allebei alle eisen te behalen!!
Emma werd 18e en Sigrid behaalde een 12e plaats!
Al met al kunnen we terugkijken op een gezellig en sportief turnweekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen