Sport

ZPC Hoogeveen heeft beste minior van Nederland

Afgelopen weekend was ZPC Hoogeveen afgereisd naar zwembad de Zijl in Leiden om deel te nemen aan de 36e Speedo Jaargangwedstrijden. De wedstrijd waar de 18 snelste minioren van Nederland op de korte baan, 25 meter, tegen elkaar racen! ZPC mocht met maar liefst 5 zwemmers naar deze wedstrijd om te racen om de medailles. Waar Hoogeveen zich in deze leeftijd vooral richt op het plezier hebben in het zwemmen, liet zij zien dat naast het plezier de interne zwemopleiding goed op orde is. Met een berg aan persoonlijke records voor alle zwemmers en Ramon Vos die maar liefst 4 keer Nederlands Kampioen werd op de 50, 100, 200 en 400 vrij was het een meer dan geslaagd weekend.

Opvallend dit weekend was de race van Svenn Meffert op de 400 meter vrij. Met nog weinig ervaring was het bijzonder dat hij zichzelf had geplaatst voor deze wedstrijd. Hij zwom zichzelf naar de 10e plek van Nederland in een dik PR van 16 seconden en tikte aan in 6:57,23.

Eva ter Horst was als enige zwemster van ZPC mee dit weekend en mocht op de 50m vrij, 100m vrij, 100m rug, 100m schoolslag en 100m wisselslag starten. Opvallend was haar 100m rug waar ze in een PR van 8 seconden naar 1:32,93 ook naar de 10e plek van Nederland zwom.

Mathijs Boersma die mocht starten op de 200m vrij, 400m vrij en de 100m schoolslag, liet zien dat hij onder druk goed kan presteren. Hij liet op zijn favoriete 100m schoolslag zien dat hij gebrand was op een goede tijd en notering. Met een PR van 2 seconden tikte hij aan in 1:31,57 als 11e van Nederland.

Amor van der Veen, goed voor maar liefst 5 starts dit weekend op de 100m vrij, 200m vrij, 400m vrij, 100m rug en 100m wissel, was wisselend tevreden over zijn uitslagen. Met snelle inschrijftijden, werd hij soms verrast door de concurrenten. Opvallend mag wel zijn 100m rugslag genoemd worden. Als 4e van Nederland tikte hij aan in 1:21,07. Een dijk van een race.

Ramon Vos verraste alle concurrenten door het kwartet van gouden medailles op de vrij slag afstanden dit weekend mee naar huis te nemen. Met goed ingedeelde races en snelle eindsprints werden de races soms in de laatste meters gewonnen. Vier maal de snelste van Nederland op zowel de sprint als lange afstanden laat zien dat het met de techniek en basis van Ramon zeker goed zit.

ZPC Hoogeveen heeft laten zien dat de jeugdopleiding van de club bij één van de beste van Nederland behoort. Waar grote clubs vooral de junioren en jeugd aantrekken nadat de kleinere clubs ze hebben opgeleid laat ZPC Hoogeveen zien over een goede eigen opleiding te beschikken. Een goede eigen opleiding met ruime mogelijkheden om door te groeien. Komende weken staan de Nederlandse Kampioenschappen voor de junioren, jeugd en senioren op de agenda. ZPC kan daar laten zien wat de minioren in de toekomst te wachten staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen