Algemeen

Vrijwilligerscollege: Omgaan met dementie

Stel je voor… een mevrouw die even niet weet hoe ze de deur naar de recreatiezaal moet openen. Als vrijwilliger herken jij de signalen van dementie. Wil je meer handvatten? Op 30 november organiseert het Vrijwilligerscollege Hoogeveen in samenwerking met Samendementievriendelijk de boeiende training: “Goed omgaan met dementie.” De sessie wordt verzorgd door de vrijwilligers van Samendementievriendelijk.nl, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS.

In deze training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die zij tegenkomen. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers de geleerde vaardigheden kunnen toepassen en geven we tips.

Het Vrijwilligerscollege vindt plaats op donderdag 30 november van 18.30 tot 21.00 uur in De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12. Meld je vóór 23 november aan voor deze waardevolle bijeenkomst via www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of bel naar 0528 278 855 (receptie SWW).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen