Algemeen

Protestactie op Hoofdstraat om te overleven door Marga’s Boutique

Hoogeveen – Terwijl op de Hoogeveense markt vanmorgen de marktkooplieden wel hun werk konden doen, waren de niet essentiële winkels er om heen gesloten aan de Hoofdstraat in Hoogeveen.

En dat laatste is wel slikken voor ondernemers die zien dat voor hun deur wel handel mag worden gedreven terwijl hun deur gesloten moet blijven. En dit is wat Marga Botter van Marga’s Boutique moeilijk kan verteren.

Kledingrekken voor de winkel als statement

Marga geeft in een emotionele mail aan: ‘’Om een statement te maken heb ik vanmorgen tijdens de markturen al mijn kledingrekken naar buiten gezet. Immers: Een paar honderd meter verderop op de markt mag er immers ook kleding verkocht worden. Dus ik trek mijn rekken naar buiten en maak er mijn eigen markt van. Ik wil hiermee graag een statement maken voor alle winkeliers van ons centrum.’’

Al paar keer getroffen door maatregelen

Marga vertelt verder: Ik was altijd (18 jaar en 2 maanden) eigenaresse van de indoorspeeltuin Zippa Zebra’s Funjungle in Hoogeveen. Die hebben we per 1 december verkocht. Doordat Zippa voor de 2e keer in Lockdown ging ben ik begonnen met een kledingwinkel. Met het idee: de kledingwinkels gaan vast niet in Lockdown.

Ik zat helaas mis! Ik ben begonnen begin november vorig jaar in de tamboerpassage en na 6 weken ging de winkel ook in Lockdown. Daar zat je dan. Al de winterkleding ingekocht, verplicht moeten sluiten en geen vergoeding krijgen van de regering omdat je nog geen 2 jaar bezig bent. Het heeft tot eind april geduurd voordat de winkels weer “normaal” open mochten.

De verkoop ging via Facebook en er mocht op het laatst wel op afspraak gewinkeld worden. Ik dacht: Schouders er onder en we gaan weer door. Nu ben ik sinds 4 weken verhuisd naar het centrum in Hoogeveen. Ik zit nu in het voormalige pand van Witteveen. En wat gebeurd er? Nu ik er net 4 weken gedraaid heb gaan we warempel weer in Lockdown. Ongelofelijk! Deze zag bijna niemand aankomen, puur ook omdat we de dinsdag ervoor nog hoorden in de persconferentie dat de winkels open mochten blijven.

Er kan heus anders gehandeld kan worden met de regelgeving. Want het is toch bizar dat ik als winkelier toe moet kijken hoe je bij wijze van spreken over de koppen kunt lopen in de zogenaamde essentiële winkels en dat wij als winkeliers geen eens mandjes bij de deur mogen zetten voor hoeveel mensen er naar binnen mogen? (Vorige keer werd dat eind april berekend per vierkante meter) Wij kunnen dat zelf regelen. Mandjes op? Dan even buiten wachten.

Rekken voortijdig naar binnen gehaald

Helaas Moest Marga de rekken voortijdig naar binnen halen. Maar dit had te maken met de ijzel donderdagmorgen. Bij mooi weer staat Marga er volgende week weer. Wel verwacht ze voor de tijd bezoek te krijgen van handhaving of een waarschuwing dat dit niet mag.  ‘’Maar dat zien we dan wel weer, statement voor vandaag is gezet volgens Marga’’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen