Queen-Must-Go-On-Fotograaf-Rob-van-Dalen
Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 30 oktober t/m 5 november 2023

Queen-Must-Go-On-Fotograaf-Rob-van-Dalen

Queen Must Go On | It’s a kind of magic| Uitverkocht

Donderdag 2 november |Extra voorstelling 12 januari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

De winst van SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands bezorgde Queen Must Go On een uitermate succesvol jaar. De eerste voorstelling van Queen Must Go On op donderdag 2 november in De Tamboer is dan ook uitverkocht en voor de tweede op 12 januari 2024 zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Muzikanten Ward Palmen (zang), Ralph Derksen (gitaar), Geert Horvers (bas) en Mick Gravéé, Dennis Meentz of Hans in het Zand (drums) bezorgen het publiek vol overgave de complete Queen-ervaring. Met grootse, bombastische, maar ook intieme momenten. Tot in details zijn alle nummers van Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor uitgezocht. Iedere noot wordt gespeeld met perfectie.

Met een flink bereik en timbre betovert zanger Ward menig Queen-liefhebber. Zo probeert hij de originele zanglijnen van Freddie zo precies mogelijk te benaderen. Bassist Geert levert de vette basis, waardoor stilzitten onmogelijk is. Drie giganten in het vak, Mick, Dennis en Hans, wisselen elkaar tijdens deze tournee af op de drums. De Queen-sound wordt compleet met het adembenemende gitaarspel van Ralph.

Queen Must Go On neemt het publiek mee terug naar de gouden jaren van rock en pop. De sound is nog authentieker, doordat de band dezelfde instrumenten en versterkers als Queen zelf gebruikt. Don’t Stop Me Now, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody en natuurlijk The Show Must Go On zullen ten gehore worden gebracht, maar ook de beginjaren van de band worden niet overgeslagen. Met een indrukwekkend decor, special effects en overweldigende sound belooft Queen Must Go On een ware beleving.

Er is een show bijgeboekt: Meer info en kaarten voor 12 januari 2024: www.detamboer.nl

 

Dylan volgens Dylan | Ernst Jansz met band

Donderdag 2 november | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

“Wie Dylan wil leren kennen, moet naar zijn liedjes luisteren.” Een uitspraak van Bob Dylans eerste grote liefde Suze Rotolo. En dat is precies wat Ernst Jansz deed: “Toen ik in 2010 songs van Dylan vertaalde, ging ik in de eerste plaats op zoek naar waarom en onder welke omstandigheden ze waren geschreven. Kon ik in de huid van Dylan kruipen om ze op een behoorlijke manier te kunnen vertalen, zodat hun ziel behouden bleef? En wie was die Dylan dan?” Deze vragen beantwoordt Ernst in zijn muzikale theatershow.

 Samen met muzikanten Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaar en Richard Wallenburg op bas, vertelt en zingt Ernst Jansz over Bob Dylan. De Amerikaanse zanger wordt vaak afgeschilderd als een geheimzinnig figuur, een moeilijk te doorgronden wezen. Zijn status als popster bepaalt grotendeels zijn houding tegenover zijn omgeving, fans en de media. Niet zo gek, want wie zou er niet bezwijken onder de constante druk van een overenthousiaste massa? Bob Dylan lijkt zijn fans altijd te verrassen met onverwachte acties. Wat voor man is hij? Jansz deed grondig onderzoek naar de man achter de liedjes. In De Tamboer deelt hij zijn verhalen over dit icoon uit de muziekgeschiedenis.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

  

Ricky Risolles | Dat heeft zo’n Indo tòg niet nodig…

Vrijdag 3 november | 20.00 uur | cabaret, muziek | De Tamboer

Na het succes van Ya, dat is iets Indisch is Ricky terug met zijn nieuwe theatershow in De Tamboer. Indo’s gooien nooit iets weg. Afscheid nemen duurt minimaal anderhalf uur. Simpele discussies worden plotseling familieruzies. Waarom is dat toch zo? Ricky Risolles vertelt het antwoord in de meest foute Indische theatershow van dit moment. Het advies: laat je ego thuis en neem je zelfspot vooral mee.

 Een mix van stand-up comedy, cabaret, theater en muziek. Snel, gevat, hard en liefdevol gaat hij met de billen bloot. Hij laat zien dat een Indo echt niet alleen maar kan floreren op de achtergrond. Bijgestaan door Tante Lien (Wieteke van Dort) en Laurens van Wessel gaat Ricky de spoken in zijn eigen hoofd te lijf. Dat doet hij aan de hand van waargebeurde verhalen en een hoog grapgehalte. De groep is compleet met laatkomer en muzikant Peter Warlich. Een eenheid van super-antihelden die ook zichzelf niet spaart.

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Ana Popovic – Fotografie Bob Carter

Ana Popovic | Power

Vrijdag 3 november | 20.30 uur | muziek | Het Podium

De internationaal befaamde gitariste Ana Popovic komt naar Hoogeveen en brengt onder andere haar nieuwste album Power ten gehore in Het Podium. De albumcover toont een zwarte en witte hand die elkaar vasthouden, precies wat de wereld nodig heeft op dit moment, aldus Popovic. De positieve kracht die de wereld verder brengt. Zonder deze kracht zouden er niet zoveel bewonderenswaardige muziek, ideeën en opvattingen zijn.

Het album Power is een verhaal over kracht, vriendschap en alles omarmen wat het leven je toebedeelt. In 2020 kreeg Ana de diagnose borstkanker. Drie jaar eerder verloor ze haar moeder aan dezelfde ziekte. Haar wereld stortte in. Toch bleef ze muziek maken. Haar bassist Buthel vertelde dat Ana geboren was voor muziek, dat ze mensen moest blijven raken met haar muziek. Zo ontstond Power, een album vol emoties en vastberadenheid. Met die kenmerkende eclectische sound, vol rock, blues, gospel en funk. Of zoals Ana zegt: “It’s black AND white, like the cover of Power.”

Voor info en kaarten: www.hetpodium.nl

 

De Smeekbede| Indringende zoektocht naar een Surinaams verleden

Zaterdag 4 november | 20.15 uur | toneel | De Tamboer

Het intrigerende toneelstuk De Smeekbede is gebaseerd op het boek van historicus Lianne Damen. Een verhaal over macht en onmacht, een zoektocht naar een Surinaams verleden. Over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen. Olivier Diepenhorst, bekend van De tolk van Java, Lichter dan ik en Gelukszoekers op Sumatra regisseert De Smeekbede.

De Smeekbede vertelt over de tragiek van een vrouw zonder eigen stem; Dédé wordt in slavernij geboren op een Surinaamse plantage. Ze strijdt voor de vrijheid van haar zoon, gevangen in een systeem dat hun menselijkheid ontkent. De Utrechtse jurist Engelbert reist intussen naar Suriname af om plantages te beheren.

De vrijgemaakte Dédé stuurt in 1795 een brief naar haar voormalig meester. Maar het schip dat van Paramaribo naar Amsterdam vaart en haar brief vervoert, wordt gekaapt. Haar smeekbede wordt zo’n tweehonderd jaar later pas teruggevonden. Dit verhaal wordt op indrukwekkende manier ten tonele gebracht door Dionne Verwey, Krisjan Schellingerhout, Francesca Pichel en Rohiet Tjon Poen Gie.

“Met de aangrijpende en oogstrelende productie De smeekbede geeft Kobra Theaterproducties een zwarte vrouw en haar verwanten namen en gezichten” ★★★★ 8Weekly

“Buitengewoon intrigerend is het decor van Lidwien van Kempen, een rode abstracte loper en gordijn, waar ongelijkvormige rode ‘pakketjes’ uit nederdalen”Theaterkrant

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt een inleiding plaats waar verteld wordt over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling. Een uniek inkijkje waardoor het verhaal nog meer gaat leven.

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen