Algemeen

Zonnepark langs de A37 tussen de Meerboomweg in Hollandscheveld en de afrit Nieuwlande vordert snel

Het zonnepark langs de A37 tussen de Meerboomweg in Hollandscheveld en de afrit Nieuwlande vordert snel en zal eind dit jaar volledig klaar zijn. In de vergunning voor dit park heeft de gemeente bepaald dat er ook een (klein) deel van het terrein beschikbaar moet worden gesteld om de lokale gemeenschap de gelegenheid te geven om zelf te investeren, door middel van een lening, in duurzame energie. Dat is een van de redenen geweest dat Energiecoöperatie De Groene Wieken is opgericht.
Wij zijn dan ook in het afgelopen half jaar druk bezig geweest met de ontwikkelaar van dit park, met als naam Zonnepark Nieuwlande, om duidelijkheid te krijgen over de kosten van het park. Daarnaast hebben we uitgerekend tegen welke voorwaarden het mogelijk is  om in het park te investeren (de businesscase) en hebben we bepaald hoe de postcoderoos er uit moet komen te zien. Dat is van groot belang voor de subsidie die de overheid beschikbaar heeft voor dit soort lokale initiatieven. De postcoderoos bepaalt waar investeerders moeten wonen om sprake te kunnen zijn van lokaal eigendom. Wil je weten of jouw viercijferige postcode valt onder de postcoderoos, kijk dan op onze website www.groenewieken.nl! Overigens, valt je postcode niet in de postcoderoos dan ben je evengoed welkom als investeerder maar tel je niet mee voor de subsidie. Inwoners van Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande vallen altijd onder de postcoderoos.
Om het voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken om te investeren in het Zonnepark Nieuwlande hebben we als bestuur besloten om het instapbedrag zo laag mogelijk te houden. Het al mogelijk om mee te doen voor €10! De rente die we zullen vergoeden op je lening bedraagt daarbij minimaal 5%, een stuk meer dan de rente op je spaarrekening. Wil je meer weten over de voorwaarden voor deelname, kijk dan op onze website. Voor dit project hebben we een aparte pagina ingericht waar je je vanaf 15 september rechtstreeks kunt inschrijven voor deelname.
Ander nieuws
Wil je graag groene energie afnemen én draag je De Groene Wieken een warm hart toe? Overweeg dan om over te stappen naar Energie van Ons via onze Energiecoöperatie! Voor iedereen die dat doet krijgen we namelijk een jaarlijkse vergoeding. De overstap maak je simpel via een link op onze website.
Het is ook nog steeds mogelijk om via onze website gebruik te maken van onze diensten voor een Energiescan of om je in te schrijven voor een Warmtescan.
Bij een Energiescan komt een gecertificeerde energiecoach bij je thuis om alles op het gebied van isolatie en duurzaamheid van je woning met je door te nemen. Na afloop ontvang je een persoonlijk en gratis rapport met veel hints en tips om tot verdere besparing en verduurzaming te komen.
Een Warmtescan kan alleen in de wintermaanden worden uitgevoerd omdat dan via een speciale warmtebeeldcamera zichtbaar gemaakt kan worden waar er eventueel warmtelekken in je huis aanwezig zijn. Met deze kennis kun je gericht isolatiemaatregelen uitvoeren. Een Warmtescan is gratis voor leden, voor niet-leden kost deze €30. Het lidmaatschap van onze Energiecoöperatie kost slechts €12, 10 (€10 + BTW) dus dat rekensommetje is waarschijnlijk snel gemaakt! Bron:pr8veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen