Vermakelijke middag op de Oosthoek: Hollandscheveld wint dankzij strijdlust

Hoogeveen – In een notendop is het verslag van de wedstrijd tussen Hollandscheveld en CSVC snel beschreven.

De neutrale toeschouwers en de supporters van de thuisploeg waren de grote winnaars, terwijl de supporters van CSVC genoeg aanknopingspunten zagen om op een mooi seizoen van hun team te mogen rekenen.

Hollandscheveld zette de gasten vanaf minuut één onder druk, maar het betere veldspel was voor CSVC. Daar tegenover vertrouwde Hollandscheveld op zijn snelle buitenspelers en had al snel succes.

Snelheid Snippe te veel voor verdedigers

Snippe werd weggestuurd en verdiende een corner uit die actie. Die corner werd afgeslagen, maar Koopman krulde de bal op werkelijke fenomenale wijze met zijn rechter voet over keeper Assen heen.

Daarna waren het de verdedigers Diphoorn en Span die Hollandscheveld behoeden voor een tegentreffer door de bal voor de doellijn weg te werken.

Ook Strijker deed een duit in het zakje, maar hij zag zijn kopbal net langs de kruising vliegen.

De volgende corner bleek de tweede treffer in te luiden.

Snippe legde de bal laag voor en de Jonge verlengde met de hak waarbij de bal ongelukkig tegen een uitgestoken arm van een verdediger van CSVC kwam. Scheidsrechter Drost legde de bal op de stip en Bijl pakte dit cadeautje maar wat graag uit.

Nog voor rust werd de score hoger. Schonewille stuurde Snippe prima weg en zijn voorzet was een prooi voor Strijker die simpel de ruststand van 3-0 op het bord zette.

CSVC begon agressiever aan de tweede helft en Hollandscheveld liet zich terug drukken.

Keepers voorkomen erger

De eerste mogelijkheden waren echter voor de thuisploeg. Een prima solo van Span werd niet op waarde geschat door de voorwaartsen. De pogingen van Bijl, kopbal, en Koopman, schot uit tweede lijn, werden door Assen over de lat getikt.

Met nog een half uur op de klok uit het niets de 3-1. Een vrije bal van de zijkant werd hoog voor het doel van Vos gebracht en waar iedereen verwachte dat de keeper zou komen was een speler van CSVC er als de kippen bij om binnen te werken.

CSVC drong aan maar Vos voorkwam de 3-2 met een prima reflex. Hollandscheveld leek wakker en de snelheid van Snippe werd Tijsma weer te veel. Ook keeper Assen had geen verweer op diens inzet.

Even later was het weer Vos die Koster van scoren af wist te houden. Waar CSVC niet scoorde was het weer Snippe die een bal, na slecht verdedigend werk, simpel binnen kon schieten.

Dat CSVC niet vaker dan twee keer wist te scoren in de tweede helft kwam op het conto van Vos, want hij voorkwam zeker nog twee treffers alvorens voor de schitterende lob, met buitenkant voet, van Koster te capituleren.

Hollandscheveld doet door deze 5-2 overwinning goede zaken en kan met vertrouwen toewerken naar de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen de grote onbekende LEO (Loon).