Amusement

Tamboer: Complete line-up Irish Festival bekend

Hoogeveen – Theater De Tamboer maakt de line-up bekend voor de veertiende editie van het Irish Festival op zaterdag 30 september 2023. Dublin Legends (voorheen The Dubliners), West of Eden, Boxing Banjo, Dubh Linn, Clachán, Mega_TRAD én SuperCéilí reizen naar Hoogeveen af voor een avond vol muziek, meezingers, biertjes en gezelligheid. Nummers als Whiskey In The Jar, The Wild Rover, The Rocky Road To Dublin zullen zeker niet ontbreken. Met vier podia, staanplekken in de zaal en zitplekken op het balkon, een Ierse pub, pints, whiskey en pubfood zorgt De Tamboer ervoor dat het publiek zich voor even in Ierland waant. Zaterdag 30 september om 20.00 uur. Toegang € 35,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl.

 

 

Line-up

 

Dublin Legends (voorheen The Dubliners)

Tot 2012 noemden ze zichzelf nog The Dubliners, maar die naam lieten ze achter zich toen voorman John Sheahan ermee stopte. Maar de legende leeft voort!

Favoriete klassiekers komen allemaal voorbij, zoals Molly Malone, Whiskey In The jar, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en Dirty Old Town.

 

Dubh Linn

Wie het Irish Festival regelmatig bezoekt, heeft geen introductie voor Dubh Linn meer nodig. Declan, Sean en Paddy hebben hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en komen voor ieder Irish Festival met veel plezier terug naar Nederland. De mannen staan keer op keer garant voor een heerlijk optreden vol Ierse ballads. Niet voor niets is Dubh Linn nog altijd dé publieksfavoriet in Hoogeveen.

 

Boxing Banjo

Vorig jaar speelden de heren nog in de foyer op het Irish Festival, maar dit jaar staan ze te schitteren op het hoofdpodium: Boxing Banjo! Bestaande uit vier uitzonderlijk getalenteerde Ierse muzikanten – broers Dara (29) en Mick Healy (26), samen met Joseph McNulty (22) en Seán O’Meara (26) – brengt Boxing Banjo een unieke mix van traditionele Ierse muziek en zang en bluegrass muziek. Met opvallende vocale arrangementen en een veelheid aan instrumenten, waaronder de accordeon, banjo, gitaar, mandoline, bodhrán en viool, hebben ze “een opvallend hoog niveau van volwassenheid bereikt” (The Living Tradition).

 

West of Eden

West of Eden stond al meerdere malen voor een enthousiast Tamboerpubliek en komt nu naar het Irish Festival. Dé Zweedse folk-rockband die de Keltische muziekscene nieuw leven heeft ingeblazen met hun unieke geluid en briljante songwriting.

Met meesterlijk muzikaal vakmanschap en de buitengewone stem van zangeres Jenny Schaub, omarmt West of Eden met liefde de traditionele Britse en Ierse folk. Met maar liefst twaalf geprezen albums op hun naam, wordt de band geprezen als “Simply phenomenal” (Rock ‘n’ Reel). “Masters of their genre” (UNT) en “The best of contemporary folk” (Irish Music Magazine)!

 

 

Clachán

Sinds 2006 heeft Clachán zich ontwikkeld tot een krachtige formatie met een unieke muzikale identiteit. Verwacht prachtige en meeslepende Keltische muziek uit Ierland, Galicië (Spanje), Frankrijk en Schotland.

De naam ‘Clachán’ staat voor ‘saamhorigheid’ en voor een ‘buurtschap met een eigen (muzikale) identiteit’. Deze betekenis weerspiegelt perfect het samenspel en de unieke klank die deze band uitdraagt. Laat je meevoeren door de prachtige klanken van Clachán en ervaar de magie van Keltische muziek op zijn best.

 

MEGA_Trad

Maak kennis met MEGA_Trad; een band bestaande uit twee broers uit de muzikale O’Dalaigh-familie en Dennis McAuliffe, een lokale legende op de mandoline in de regio West Clare.

MEGA-Trad speelt op gevoel en houdt van improviseren. Dat maakt elk concert een unieke ervaring. Geen enkele live-uitvoering is hetzelfde en dat zorgt voor een once-in-a-lifetime ervaring van meeslepende, eigentijdse, rijke en levendige Ierse muziek uit de 21e eeuw.

 

SuperCéilí

SuperCéilí vormt de perfecte samensmelting van traditionele Ierse dansmelodieën en moderne pop- en danshits. Met een bijzondere combinatie van accordeon, gitaar en een scala aan elektronica, synths, beats, effecten en verlichting, hebben Peter Staunton en Seán Leahy een buitengewoon spektakel gecreëerd dat een nieuw publiek naar de traditionele Ierse muziek trekt.

SuperCéilí biedt voor ieder wat wils en vertegenwoordigt een ultramoderne, onvergetelijke Ierse ervaring.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen