Nena Bruins speelt prachtig NK

Hoogeveen – Het hemelvaartweekend stond bij de schakers in het teken van het NK tot en met 12 jaar in Rijswijk. Van Schaakclub Hoogeveen deed Nena Bruins uit Assen mee. Onder het toeziend oog van coach Jeroen Bottema deed ze het uitstekend. Nena wist uiteindelijk vier partijen te winnen. Maar het mooie is dat ze met een beetje meer ervaring meer partijen had kunnen winnen.

Nena had de ‘pech’ dat ze in Rijswijk tegen haar vriendin uit Groningen mocht beginnen. Een vriendin die ook nog bij de favorieten behoorden (uiteindelijk werd ze tweede). Nena doet nog maar een half jaar aan schaken en liet nu ook weer zien dat ze een snelle leerling is. De eerste dag wist Nena een partij te winnen en de tweede dag zelf twee. Tussen de partijen door moesten de meiden soms lang wachten, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was mooi weer en de meiden hadden onderling de grootste lol.

Na een mooie overwinning in de eerste partij was dag 3 leek Nena even in de prijzen te kunnen vallen, maar het zat net tegen. Maar 4 punten uit 9 partijen is een mooie prestatie. Nena speelde voor het eerste zo’n belangrijk toernooi. De ervaring die ze nu heeft opgedaan, kan ze de volgende keer gebruiken om wel in de prijzen te vallen.

De broers Roeten deden zondag mee aan een jeugdschaaktoernooi in Velp. Thomas werd vierde in groep C. Hugo haalde uit in groep D. Hij wist met een monsterscore van 9 punten uit 9 partijen overtuigend eerste te worden.

 

Foto: Harry Gielen

Geef een reactie