foto: Pixabay
Algemeen

Hang de vlag rechtop 4&5 mei en toon respect

In een Open Brief aan alle gemeenten, vragen twintig nabestaanden – ouders, echtgenoten, broers en zussen – van jonge gesneuvelde Nederlandse militairen om op 4 en 5 mei duizenden vlaggen te laten wapperen: rood, wit, blauw.

Uit respect voor gesneuvelden en oorlogsslachtoffers en als het symbool voor vrede, vrijheid, en een onafhankelijk en democratisch Nederland. Ze rekenen op u.

Ook vanuit de VVD Hoogeveen deze oproep

De lokale fractie van de VVD in Hoogeveen riep in de raadsavond van 20 april 2023 alle inwoners op om de Nederlandse vlag rechtop te hangen voor 4 en 5 mei.

“De Nederlandse vlag is een belangrijk symbool van onze nationale identiteit en van onze waarden en vrijheden”, aldus Erica Blenkers-Noordzij, VVD Hoogeveen. “Het rechtop hangen van de Nederlandse vlag is niet alleen een kwestie van respect voor ons land en onze geschiedenis, maar ook een teken van respect voor de slachtoffers van oorlog en onderdrukking.”

 

De VVD Hoogeveen roept alle inwoners van Hoogeveen op om gehoor te geven aan deze oproep en de Nederlandse vlag rechtop te hangen voor 4 en 5 mei als blijk van respect en waardering voor ons land en onze geschiedenis.

De VVD Hoogeveen hecht veel waarde aan de vrijheid van meningsuiting, maar benadrukt dat het respectvol omgaan met onze nationale symbolen daarbij hoort.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: